L’AJUNTAMENT DE CALLOSA D’EN SARRIÀ APLICA UNA TAXA DE 140 EUROS PER GARATGE, S’UTILITZE O NO COM A APARCAMENT

Nota de Premsa del BLOC-Compromís de Callosa d’en Sarrià:

Des de l’inici de l’any, l’Ajuntament ha assumit noves despeses com la dedicació exclusiva del Regidor d’urbanisme o la renovació de l’assessorament d’un Arquitecte Tècnic amb un cost de més de quaranta mil euros. En canvi, no ha reduït cap despesa i per tant s’entén que haja de buscar formes d’augmentar els ingressos. I així ho ha demostrat durant els últims mesos modificant pràcticament totes les taxes municipals a l’alça(IBI, aigua potable, clavegueram…).

Des de fa unes setmanes, l’Ajuntament de Callosa ha estat notificant a tots aquells veïns que disposen d’un garatge (amb o sense cotxe) per tal de recordar-los que han de pagar la taxa municipal corresponent al Gual Permanent. En aquest sentit, l’equip de govern del PP ha portat al Plenari de maig una proposta d’ordenança fiscal que regule este impost.

Però la proposta del senyor Batiste amaga una fam de recaptacions irresponsables exagerades i injustes. Amb aquesta ordenança que ha aprovat amb els únics vots del PP, s’aplicarà automàticament a tots els veïns propietaris de garatges independentment de si s’utilitza com aparcament o no.

El grup municipal del BLOC-Compromís de Callosa ha presentat una proposta alternativa que l’Equip de Govern ha rebutjat.

La nostra proposta:

En primer lloc hem demanat a l’alcalde que retirés els dos fragments de l’ordenança on s’estipula que: s’entendrà que s’aplique l’impost quan existeix instal·lacions que permeten l’entrada de vehícles. El contingut de l’ordenança explica que l’impost s’aplicarà a tots els propietaris de garatges i els que no entren cotxes deuran demostrar-ho a l’Ajuntament, però mentre pagaran la quota.

 

Per entendre millor:

La llei reguladora d’hisendes locals a l’article 20,3/h diu: “Conforme a lo previsto en el apartado 1 anterior, las entidades locales podrán establecer tasas por cualquier supuesto de utilización privativa o aprovechamiento especial del dominio público local, y en particular por los siguientes:

h/ Entradas de vehículos a través de las aceras y reservas de vía pública para aparcamiento exclusivo, parada de vehículos, carga y descarga de mercancías de cualquier clase“.

Es a dir, un Gual aporta dos conceptes diferents:

  • Creuar la vorera per tal d’accedir a l’aparcament privat. (nosaltres també ho creem injust…)
  • Reservar un espai davant del Gual per a poder accedir.

Però nosaltres ens preguntem, i qui no necessite un espai reservat davant de Gual perquè allí no es pot estacionar o el carrer és massa estret?

Per este motiu també hem demanat que es diferencien dos tipus de Guals:

  • Aquells que necessiten un espai reservat davant.
  • I els que no necessiten reserva d’un espai exclusiu.

El BLOC considera injust que els segons, els que no necessiten la reserva d’un espai exclusiu, paguen la totalitat de l’impost ja que no estan eliminant cap lloc d’aparcament públic i pel contrari lleven el seu cotxe del carrer.

Per tant, hem proposat dos tipus de tarifes tenint en compte aquestes estimacions. A més de proposar una major elasticitat dels preus per número de vehicles. Ja que amb la proposta del PP pagarem igual per un cotxe que per cinc.

S’adjunten:

– Taula de tarifes aprovada pel PP i la proposada pel BLOC

– Ordenança completa esmenada: el text en verd correspon al que el BLOC ha proposat afegir, en roig el text que hem demanat eliminar.

Anuncis

2 pensaments sobre “L’AJUNTAMENT DE CALLOSA D’EN SARRIÀ APLICA UNA TAXA DE 140 EUROS PER GARATGE, S’UTILITZE O NO COM A APARCAMENT

  1. Si de veritat no s´utilitza el Gual no es deuria de pagar, pero per eixemple, no em pareix just, que una persona que tinga el gual al carrer Major, o cualsevol altre carrer del poble que no es pot aparcar, no pague el gual i si guarde el cotxe, aixi que si s´utilitza que es pague. Pq jo si el vuic utilitzar, com en el meu carrer si es pot aparcar el tinc que pagar. I o paguem tots o no paga ningú. Pero uns si i uns no, aixo si sembla discriminar i donar advantajes a alguns. I el que diga que no utilitza el gual que no pague, pero que l´Ajuntament li pose dos pilons a la porta per a que no el utilitze.

  2. En sembla just que hem de pagar per aparcar el cotxe dins de les nostres cotxeres però el que pense es que no es just que siga un preu unic.
    Val el mateix una cotxera en un carrer del casc antic on tan sols cap un cotxe ben justetet que una cotxera en el carrer de la Fonda on s´aparquen cinc cotxes i es lloga en festes per fer una Kabila?? Doncs, segons l´equip de govern del nostre ajuntament, es el mateix ja que ens fa pagar igual a una cotxera on nomes cap un cotxe i a una cotxera que en caben quatre o cinc.
    Però els ciutatans de avui en dia pareix que tenim que “acostumarmos” a aquestes coses, callar i pagar i si volem també tenim dret a manifestar les nostres opinions un altra cosa es que aprofite per alguna cosa. M´agradaria saber molt es paga per tindre un gual en els pobles del voltant

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s