FRANCESC FERRI, DIPUTAT DEL BLOC-COMPROMÍS A LES CORTS VALENCIANES , S’INTERESSA PER LA SITUACIÓ DE LES OBRES DE L ‘ AUDITORI DE CALLOSA

Nota de premsa del Bloc-Compromís de Callosa d’en Sarrià

A petició del col·lectiu local del BLOC-COMPROMÍS de Callosa, el nostre grup parlamentari s’ha interessat per l’estat de les obres de l’auditori municipal. Francesc Ferri ha formulat al Consell, diverses preguntes de control sobre la subvenció concedida per a tal fi. Fins ara no ha obtingut respostes, per això, recentment, ha visitat Callosa i ha comprovat que les obres estan totalment paralitzades.

A data d’avui, l’auditori de Callosa és només una estructura de ferro. Ja portem gastats pràcticament tot el pressupost, que era de 1,667,822 €. L’obra deuria haver-se acabat en 2011, segons les nostres dades, l’auditori consta de 17 certificacions d’obra, de les quals ja s’han signat 11 i solament queden uns 52.000€ per a la resta.

A més, la Generalitat encara no ens ha pagat tot el que s’ha executat del pressupost (pràcticament tot) i l’Ajuntament no pot fer front a eixe deute i els proveïdors, com sempre, encara no han cobrat.

En el plenari de 24 d’abril de 2009 el BLOC de Callosa ja vam votar en contra del projecte perquè, entre altres raons, i com es pot comprovar, sabíem que amb eixe pressupost les obres no es podien acabar. I que es quedaria una hipoteca per al futur del poble, ja que caldran molts milers d’euros més, de les arques municipals, per a poder acabar l’Auditori. Un altre problema greu serà el manteniment, un ajuntament que ha regalat l’ambulància municipal per estalviar recursos serà capaç de fer front al manteniment d’unes instal·lacions d’aquesta grandaria?

En canvi, el BLOC va proposar que eixes subvencions que la Generalitat (Plan Confianza) hauria de concedir-nos pel número d’habitants es destinaren a la remodelació de la xarxa d’aigua potable; d’esta manera haguérem estalviat molts diners al contribuent ja que es perd molta aigua i l’obra s’haurà de fer abans o després.

Conforme vam dir en aquell plenari: “El BLOC opina que el que més falta fa a Callosa en este moment és un edifici polivalent que allotge l’Escola de la Música, l’escola de tabalet i dolçaina, la Rondalla, l’Orquestra de Cambra etc; entre altres usos, si es veu convenient. La raó és molt senzilla: hi ha encara més de tres-cents persones que necessiten eixir de la seu del carrer Sant Francesc ja que esta casa ja no garantix res. I hi ha activitats des de dilluns a divendres. l’Alcalde diu que ja van a la sala de l’edifici Safareig, però tots sabem que la majoria encara assagen i van a estudiar a l’anterior.”

Com ha explicat la nostra diputada Mónica Oltra, és necessari invertir en cultura, però no cal envasos culturals tan cars i insostenibles. ¿És lògic que retallen les subvencions a les escoles de música i es gasten tants diners en grans auditoris?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s