EL PSOE DE CALLOSA TITLLA D’“HIPÒCRITA” L’ACTITUD DE L’ALCALDE EN RELACIÓ AL PLA DE MODERNITZACIÓ DELS REGADIUS

Nota de Premsa del PSPV-PSOE de Callosa d’en Sarrià:

És ara quan l’alcalde del PP, Batiste Saval, se’n recorda dels regants de Callosa. Després de 5 anys com a primer edil, “exigeix a tothom” l’engegada d’un pla de modernització de regadiu per al municipi. No obstant açò, al març de 2006 la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació va anunciar que s’invertirien un total de 6.869.302 d’euros en la modernització i racionalització de l’aigua per a reg en el terme municipal de Callosa d’en Sarrià. Aquesta actuació beneficiaria a uns 1.500 agricultors pertanyents a les comunitats de regants de les Conques dels rius Algar i Guadalest, i es duria a terme sobre una superfície de 1.600 hectàrees.

Aquestes obres tenien com a principal objectiu la transformació dels regs tradicionals a reg per degoteig, per a aconseguir fonamentalment una major eficàcia en l’ús dels recursos hídrics de la zona, suposant un estalvi del 20% dels recursos utilitzats fins ara, i una automatització de les labors de reg, que redundarien en una reducció de costos d’explotació.

En concret, la Conselleria deia en 2006, que les actuacions consistirien en la construcció de basses, amb capacitat per a 39.022 metres cúbics, i un dipòsit de regulació per a 8.970 metres cúbics d’aigua, així com la instal·lació de conduccions, mitjançant canonades de polietilè d’alta densitat, estacions de bombament, equips de filtrat, automatismes, etc.

Posteriorment, l’any 2010, el president de la Societat Estatal d’Infraestructures Agràries SEIASA , Francisco Rodríguez Mulero, va visitar la Comunitat General de Regants, de la qual l’alcalde en forma part, per a explicar el Protocol de Col·laboració per a finançar conjuntament les obres contemplades en l’Estratègia Nacional per a la Modernització Sostenible dels Regadius Horitzó 2015 que va ultimar el Govern socialista, i que implicava la signatura d’un Conveni entre el Ministeri a través de SEIASA, la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Territori i Habitatge i els propis regants. Aquesta actuació en Callosa suposava la modernització de 1.497 hectàrees beneficiant a més de 1.000 regants. El pressupost previst per a aquesta obra ascendia a 18 milions d’euros, consignats en el Pressupost General de l’Estat. La no disponibilitat de finançament de la Generalitat va impedir la signatura d’aquest conveni.

On estava l’alcalde popular Batiste Saval en tot aquest procés? Ara, aprofitant la sequera s’escuda darrere dels regants per a reclamar una inversió què en 5 anys no ha tingut cap interès ni per al PP local encapçalat per l’alcalde, ni per la pròpia Conselleria d’Agricultura, també del PP.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s