EL VAM! CREARÀ UN CIRCUIT DE MÚSICA VALENCIANA EN COL·LABORACIÓ AMB L’INSTITUT VALENCIÀ DE LA MÚSICA

• L’associació professional valenciana manté una reunió amb l’IVM per a establir estratègies de consolidació i visualització del sector musical valencià

• El col·lectiu professional estudia també la creació d’una fira de contractació musical al País Valencià.

L’associació Valencian Music (VAM!) ha mantingut aquesta setmana una reunió amb l’Institut Valencià de la Música per a presentar el nou col·lectiu professional a l’organisme de la Generalitat i tractar diversos aspectes.

Entre els temes que s’han abordat figuren l’estudi d’estratègies col·laboratives que permeten consolidar i donar major visibilitat al sector musical valencià. La directora de l’Institut Valencià de la Música, Inmaculada Tomás, ha valorat molt positivament la creació d’aquesta associació i s’ha mostrat oberta a col·laborar des de l’organisme que dirigeix en les iniciatives que aquest consorci d’empreses professionals comença a desenvolupar.

Entre els primers objectius del VAM! figuren la creació d’un circuit estable de música en valencià que permeta consolidar i millorar la difusió dels creadors valencians en auditoris i sales de concerts de Castelló, Alacant i València.

La música valenciana travessa en l’actualitat un gran moment creatiu” han declarat els responsables del VAM!, Joan Gregori Maria i Lluís Òscar Garcia, “i la creació d’una xarxa de cicles musicals itinerants en auditoris del territori valencià és un primer pas necessari per a conéixer millor i valorar la qualitat dels nostres creadors”. Per la seua part, Inmaculada Tomàs ha oferit al col·lectiu els recursos de l’Institut Valencià de la Música per al desenvolupament d’aquest circuit que implicaria sales de concerts de les tres províncies.

A més a més, el VAM! ha començat a establir estratègies per a captar l’atenció dels mitjans de comunicació i tractar de normalitzar la difusió de la música expressada en valencià.

Per últim, el VAM! està elaborant un projecte per a la creació d’una fira de contractació musical al País Valenciàl, a Castelló, cap a finals d’any.

Iniciatives aquestes d’una associació professional que va començar a marxar fa uns mesos amb dos objectius ben clars: contribuir a consolidar el sector musical i cultural local i donar a conéixer l’excel·lent estat de salut que travessa la creació musical valenciana.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s