EL TRAÇAT PER A PORTAR EL GAS NATURAL A CALLOSA AFECTA A 286 PROPIETARIS

Entre Altea i Callosa - Foto: David Revenga

El gasoducte, que no s’ha consensuat amb l’Ajuntament, provoca un al·luvió d’al·legacions en incloure cultius de nespros i cítrics en plena explotació

Que arribe el gas ciutat a Callosa d’en Sarrià, però que arribe per on menys perjudique. El traçat del gasoducte Altea-La Nucia- Callosa, que permetrà la implantació del gas ciutat en el municipi, ha generat un al·luvió d’al·legacions, segons va informar l’alcalde callosí, Batiste Saval, començant per les del propi Consistori. Segons va assenyalar el primer edil, el gasoducte afecta a 286 propietaris i moltes de les parcel·les que travessa són camps de nespros, de taronges i de llimes en plena explotació.

Saval va lamentar que el traçat inicial, plantejat per l’empresa Gas Natural Cegás i el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, “s’ha canviat per complet”. “Ens van dir que anava a transcórrer paral·lel a la carretera i ens semblava bé, però el traçat que han presentat va per dins de les finques”. Segons va detallar l’alcalde , el gasoducte parteix d’Altea des de la llera del riu i s’introdueix pel vessant, seguint un barranc fins a la partida Albora per a desembocar en la partida Saforna, on s’ha projectat construir la planta distribuïdora.

A més de mostrar el seu desacord amb un traçat que “no s’entén” i que no s’ha consensuat amb el municipi, “a pesar que demanem una reunió per a fer-ho”, Batiste Saval ha destacat que “ni tan sols s’han parat a mirar el PGOU, perquè el lloc on proposen crear l’estació de distribució és una zona dotació i de serveis municipals on no es pot situar aqueixa instal·lació”. Saval es va mostrar taxatiu en afirmar: “mentre jo siga alcalde no donaré les autoritzacions per a aquest projecte” i va destacar que “tots volem que vinga el gas natural a Callosa, però que es faça tractant de perjudicar el mínim possible”. En aquest sentit va alertar a més de que seria inviable executar aqueix traçat pel que suposaria de tràfec de maquinària pels bancals de cultius.

Fa més d’una setmana, l’Ajuntament va presentar les al·legacions al traçat d’aquest gasoducte secundari de la xarxa comarcal, que sumaria un total de 7.638 metres de canalització i un pressupost de més d’1,7 milions d’euros, segons consta en el projecte. El gener passat es va tramitar la sol·licitud d’autorització administrativa, d’aprovació del projecte d’execució i de reconeixement d’utilitat pública per a poder fer les expropiacions, encara que va ser dimarts de la setmana passada quan es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, per la qual cosa queden 21 dies per a al·legar.

Altea segueix a l’espera de proveir les llars amb gas ciutat

Mentre en Callosa el traçat del gasoducte ha deslligat la polèmica, a Altea, el que volen és celeritat perquè arribe el gas ciutat a les llars. Amb la conducció principal de la Marina Baixa ja finalitzada, el gasoducte Alacant-Altea, el que esperen els alteans, segons va destacar el seu regidor d’Escena Urbana, Jaime Sellés, és poder connectar d’una vegada les seues llars al gas ciutat. Ja existeix un avantprojecte per a executar els brancs que portaran el gas des de la conducció principal a les cases, no obstant això, segons va explicar Sellés, estan a l’espera que el Ministeri signe la documentació necessària per a desenvolupar-ho en haver-hi més d’una distribuïdora de gas pel mig.

Respecte al traçat del gasoducte secundari Altea-Callosa, van assegurar no tenir constància encara del projecte. Des de La Nucia, l’altre municipi afectat, tampoc van informar si estaven d’acord o no amb el traçat.

Font: Informació

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s