BLOC CALLOSA: “ELS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS 2012 CONTINUEN AMB EL FAVORITISMES”

Nota de premsa del BLOC de Callosa d’en Sarrià

L’opinió del BLOC de Callosa sobre els pressupostos municipals  2012:  Continuem amb els favoritismes.

Dijous 1 de març es van presentar al plenari de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià els pressupostos per a l’exercici 2012. Foren aprovats amb els vots del PP. Des del BLOC, entenem la situació de crisi – resultant, no ho oblidem, d’una mala gestió – per la qual estem passant i haguérem esperat del govern local una postura de major consens. És a dir, segons el nostre parer, una situació extraordinària per la qual estem passant requeriria una major generositat per part de l’equip de govern per a escoltar les opinions de tots els grups polítics i les associacions locals.

En canvi, no han comptat amb ningú i han aprovat uns pressupostos que manquen de participació i d’imaginació: simplement s’han limitat a fer que les partides i els números quadren. En estos pressupostos es continua reflectint la mateixa mala gestió que ha pogut originar la situació actual: es mantenen les partides que beneficien la gent relacionada amb el partit governant.

Així, es renoven tant les privatitzacions de servicis – abans assumits per empleats municipals – com es mantenen els costos de càrrecs que van ser contractats sense publicitat. Per altra banda, disminuïxen , o directament desapareixen, partides que contribuïxen a la nostra cohesió o dinamització social com a poble: tallers per a la tercera edat, suport per a estudiants de la UNED, beques per a ERASMUS, ensenyament d’adults, participació ciutadana, Callosa a taula, clubs esportius, les AMPA etc. Tots estos retalls afecten associacions i a activitats molt arrelades al poble que ens han donat identitat i, per què no dir-ho, un estímul al comerç local.

Crida l’atenció l’augment substancial de les despeses de publicitat, partida de la qual, en part, es beneficia el propi Secretario de comunicación del PP (el d’ACí). També ens ha paregut digne d’esment que s’haja incrementat la quantitat de regidors amb dedicació exclusiva en un ajuntament que no preveu augmentar els seus servicis al ciutadà; per a mostra, caldria esmentar que l’equip de govern s’ha permés el luxe de “regalar” l’ambulància municipal en compte d’optimitzar el seu servici.

En la mateixa línia de pressupostos sense lògica, no es contemplen mesures per a disminuir els deutes municipals i fer front als impagaments que ofeguen a molts proveïdors locals; amb l’agravi de veure que altres sí que cobren per l’arbitrarietat del decret d’alcaldia.

També se suposa sense lògica preveure que van a ingressar molt més pel cobrament de multes de trànsit i per l’impost de clavegueram; no serà que es pretén carregar sobre el contribuent la seua mala gestió?

La nostra idea d’uns pressupostos locals passa pel consens social, per la participació ciutadana. Per a això. En reiterades ocasions, hem defensat la creació del Consell de Cultura i Participació Ciutadana. Òrgan que, en el moment de confeccionar uns pressupostos molt austers, seria la garantia que cap associació o entitat del poble quede sense poder cobrir les seues necessitats. Suposaria, també, comptar amb un entramat associatiu dinàmic que poguera suplir on l’Ajuntament no poguera arribar per una política de retalls necessaris. Per suposat,prioritzaríem que els nostres proveïdors pogueren cobrar; per a tal finalitat, consensuaríem uns criteris a l’hora de les prioritats. En resum, ja que som conscients de la difícil situació que estem passant, intentaríem posar imaginació i una visió més solidària. Res a veure amb uns pressupostos a mesura de cap “amiguito”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s