QUATRE ADVOCATS DEMANEN LA IMPUTACIÓ DEL TESTIMONI PROTEGIT DEL “CAS POLOP”

Asseguren que va ser un cooperant clau en facilitar a la trama els noms dels possibles sicaris. La investigació està pendent d’una resolució de l’Audiència sobre una petició de sobreseïment. 

Fins a quatre advocats d’altres imputats en el cas Polop han decidit sol·licitar la imputació del testimoni protegit que va incriminar als autors intel·lectuals de l’assassinat de l’exalcalde de la localitat, Alejandro Ponsoda, esdevingut a l’octubre de 2007. Segons l’escrit presentat en el jutjat per Adriana Ivanov, l’advocada d’un dels ciutadans txecs acusats de l’autoria material del crim, aqueix testimoni hauria d’estar imputat pels mateixos fets que la resta, puix que de la seua declaració es deriva que, després de rebutjar l’encàrrec de perpetrar el crim, va facilitar els noms dels sicaris que després, suposadament, van executar dos trets sobre l’exregidor.

La jutgessa de La Vila Joiosa va decidir al juny de 2011 el sobreseïment de la causa per als autors materials, un espanyol que compleix una condemna de sis anys per un altre delicte i dos ciutadans de nacionalitat txeca. No obstant això, l’Audiència d’Alacant va dictar un acte amb el qual va revocar aquest sobreseïment. En aqueix acte, el tribunal es va basar que el testimoni protegit va assegurar davant la jutgessa que ell mateix va facilitar els noms d’els qui després van ser detinguts i empresonats com a autors dels tirs.

I aquesta és la base per la qual l’advocada d’un d’ells considera que la seua pròpia declaració li atorga una participació activa en els fets. A aquesta petició s’han adherit també els advocats de l’exalcalde Juan Cano, d’un empresari del calçat de Polop i del gerent del club Mesalina, on la investigació considera que es va tramar el pla per a acabar amb la vida de Ponsoda. Mesos arrere el lletrat defensor del propi amo del Lupanar, també imputat, havia sol·licitat el mateix, encara que per cooperador necessari del testimoni en els fets.

El cas Polop està estancat i pendent dels recursos dels advocats dels quatre acusats de l’autoria intel·lectual de l’assassinat. Després que la titular del jutjat d’instrucció número 2 de la Vila decidira el sobreseïment de la imputació per als tres autors materials, els altres quatre imputats també ho van sol·licitar. Després de negar-se la magistrada, tots van recórrer a l’Audiència d’Alacant.

Font: El País

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s