ELS ESTUDIANTS CALFEN LA VAGA DEL 29F

La preparació de la jornada de lluita de demà es tradueix aquests dies en ocupacions, xerrades i assemblees. Els universitaris demanen a tot estudiant que acudisca a la vaga del 29F, mentre part de professorat els demostra el seu suport.

Els carrers de València no han estat tan plens ni conflictius a l’inici d’aquesta setmana com ho van estar la darrera. Això no vol dir que el moviment social haja cessat. Des d’ahir, l’estudiantat valencià ha dedicat el temps a organitzar la vaga del 29F per tal que aquesta aconseguisca reunir el major nombre de participants possible. Les assemblees de la UV i la UPV han convocat una sèrie d’actes i mobilitzacions per tal de conscienciar tothom de la importància de defensar la universitat pública.

Si en les darreres setmanes el protagonisme l’han tingut les concentracions al carrer de Xàtiva, a partir de hui el prendran les assemblees i ocupacions convocades pels universitaris. Els estudiants passaran aquesta nit a diferents edificis de les universitats públiques, on s’organitzaran perquè tot funcione correctament el dia de la vaga. A més dels tancaments, també s’han organitzat tallers i xerrades crítiques.

Després de la nit d’ocupació, el que pretén ser una jornada de lluita universitària s’iniciarà demà a les 12h amb una manifestació des de la Facultat de Geografia i Història. Els manifestants cridaran, entre altres coses, en contra de les retallades, de la privatització de l’educació, de l’augment de les taxes i de l’aplicació de l’Estratègia Universitària 2015. En acabar la manifestació, tots els estudiants es trobaran de nou a l’edifici del Rectorat per tal de fer una valoració crítica dels esdeveniments del dia i redactar unes conclusions que seran llegides al Claustre de la UV l’endemà, dijous 1 de març.

Amb el suport del professorat
Quant als treballadors de l’ensenyament, alguns sindicats han donat suport als estudiants i assistiran a la manifestació, tot i que cap no ha convocat vaga. No obstant això, molts professors —més de 120 de la Universitat de València— han signat un comunicat d’adhesió a una vaga que consideren “plenament justificada”. En aquest escenari, apunten, “els i les docents no en podem romandre a banda, ja que considerem que la universitat, i especialment els centres lligats al camp de les humanitats, tenen entre els seus objectius prioritaris promoure la participació crítica i positiva dels seus integrants en els debats que promou la societat civil”. . A més, assenyalen, “en l’actual context d’estigmatització de la comunitat estudiantil, desitgem donar-hi suport amb la nostra presència física i simbòlica les reivindicacions dels estudiants i, sobretot, la seua dignitat com a ciutadans i ciutadanes”, desig al qual conviden a sumar-se a tothom.

La lluita, però, no acabarà aquest dia, perquè els estudiants pretenen continuar fent assemblees cada setmana. A més de les intervencions en el Claustre de la UV, arran de l’inici de les “mascletaes”, dijous començarà una nova campanya de protesta. A les xarxes socials, protagonistes del que s’ha anomenat #primaveravalenciana, s’ha convocat una acció, que durarà des de l’1 fins al 19 de març, cinc minuts abans de l’inici de l’espectacle pirotècnic. El que es pretén és lluitar cada dia per un motiu diferent mitjançant “petites pancartes, fulls, banderoles, etc. amb eslògans relacionats amb aquesta causa”. Els qui ho han convocat asseguren que “la reivindicació no ha d’estar renyida amb la festa, ni ha d’obstaculitzar el desenvolupament de la mascletà”, sinó que pretenen “fer-se visibles mediàticament i socialment”.

Font: L’informatiu

Notícies relacionades:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s