LES CRÍTIQUES PER LA MANIPULACIÓ ARRIBEN A CANAL 9

Lectura comunicat - Foto: L'informatiu

En un gest sense precedents recents, el Comitè d’Empresa de RTVV denuncia en un comunicat la “manipulació informativa” exercida per l’ens públic en el tractament de les notícies sobre les protestes estudiantils a València.

El sentiment d’indignació que va recórrer ahir els carrers de València arribà, fins i tot, als estudis de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). A la redacció d’Informatius, el Comité d’Empresa de l’ens llegí i lliurà a Salud Pedrós, subdirectora d’Informatius, un comunicat contra “la manipulació informativa de les protestes estudiantils de València”. Mentre molts dels seus companys preferiren continuar treballant, desenes de treballadors de RTVV donaren suport a l’acció amb la seua presència i crits de “dimissió” per a José López Jaraba, director general de l’entitat.

Les acusacions de manipulació a Canal 9 tenen lloc des de fa molt, però esta és la primera vegada en molt de temps que els treballadors del canal públic s’afegeixen a les denúncies i reivindiquen canvis en la línia editorial del grup. Les protestes més recents s’havien centrat en contra de l’Expedient de Regulació d’Ocupació que prepara l’empresa, però fins ara havien oblidat expressar públicament el descontent amb la producció informativa de la cadena.

Així, al comunicat, el Comité d’Empresa acusa a la direcció de l’ens d’oferir “una informació tergiversada” al voltant de les protestes estudiantils. Els treballadors adverteixen que, en estes, els estudiants són “criminalitzats” i que no s’ha emés cap imatge “dels colps i la brutalitat policial”, al mateix temps que s’oculta “sistemàticament la raó última de les protestes”. “A més, no estan donant la rellevància informativa a uns fets que han paralitzat gran part de la ciutat”, indica el comunicat.

Finalment, el Comité d’Empresa de RTVV acabà demanant la ja esmentada dimissió de José López Jaraba, així com la dels directors de Canal 9, Luis Redondo, i Ràdio 9, Nuria Romeral, i la dels respectius Caps d’Informatius, Salud Pedrós i Juan José Braulio. Unes peticions a les quals es va sumar el síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, qui denuncià que les agressions contra les persones, la democràcia i les llibertats “no sols han estat al carrers de València, també han estat informativament parlant i l’autor d’eixes agressions ha estat la direcció de RTVV”.

Font: L’informatiu

Notícies relacionades:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s