EL CARRER DEPLORA LA REFORMA LABORAL DE RAJOY

Foto: @danielbetoret

Manifestacions multitudinàries a les principals ciutats del país en la primera gran protesta contra la reforma laboral · Rajoy no pensa desdir-se’n

Les manifestacions d’ahir a migdia en una desena de ciutats del país contra la reforma laboral van arreplegar centenars de milers de participants. Les més multitudinàries foren les de Barcelona, València i Alacant, amb 400.000, 100.000 i 35.000, respectivament. També hi hagué manifestacions molt concorregudes a Castelló, Eivissa, Girona, Lleida, Maó, Palma, Tarragona i Tortosa. Els sindicats esperen que, en vist d’aquestes protestes, el govern espanyol modifique la reforma laboral.

Barcelona i València, les més multitudinàries

En el cas de Barcelona, la xifra que han donat els sindicats, 400.000 participants, contrasta amb la que ha ofert Interior, que parla de 30.000 manifestants. La capçalera de la manifestació estava formada pels líders de CCOO i UGT a Catalunya i pels treballadors de l’empresa Fercable de Sant Vicenç dels Horts, que afronten un dels primers ERO que es regularan segons la nova reforma. Els líders dels principals partits de l’oposició també han participat en aquesta protesta. Entre aquests hi ha destacat la presència de primer secretari socialista, Pere Navarro, el d’ERC, Oriol Junqueras i el d’ICV-EUiA, Joan Herrera.

Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO, ha criticat la nova llei perquè la troba ineficaç des del punt de vista econòmic, perquè pensa que no reactivarà l’economia, no trencarà els elements negatius del sistema, ni generarà nous llocs de treball. El seu homòelg d’UGT, Josep M. Álvarez, ha dit que la reforma laboral era un nyap jurídic i significa una pèrdua de drets perquè comportarà que les empreses podran acomiadar el seu personal amb menys dies d’indemnització i sense complir amb els convenis col·lectius: ‘Sestablirà l’acomiadament lliure i col·lectiu’, segons Àlvarez.

A València, la manifestació va sortir de la plaça de Sant Agustí i fou encapçalada pels secretaris general de CCOO-PV, Paco Molina, i d’UGT-PV, Conrad Hernàndez, a més de dirigents polítics de tots els partits de l’oposició, com Enric Morera, Jorge Alarte i Marga Sanz. Hernández va dir que la reforma era un cop immens als treballadors, a la jurisprudència i a la legislació i que havia fet miques trenta anys de diàleg social; Molina va declarar que les manifestacions d’aquest diumenge suposaven el començament d’un procés ‘que serà llarg i difícil’ i que suposarà que hi haja moments puntuals de conflictivitat.

Desenes de milers de manifestants a Alacant i a Castelló

Una de les manifestants més multitudinàries ahir fou la d’Alacant, que va començar davant de l’IES Jorge Juan i que va arreplegar unes 35.000 persones. Hi havia tanta gent, que la lectura del manifest per part dels representants sindicals es va haver d’endarrerir tres quarts d’hora. A Castelló la manifestació també fou molt nombrosa: uns 30.000 assistents, segons els convocants. Els sindicats van valorar la resposta dels castellonencs en el marc d’un context de protestes contra la política de retallades que duu a terme el govern valencià.

Font: VilaWeb

Notícies relacionades:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s