QUAN TANCAR CENTRES DE SALUT SUPOSA MILLORAR EL SERVEI

Personal del Centre de Salut de Callosa

La Conselleria de Sanitat planteja que tanquen els dissabtes

Amb les arques públiques valencianes en números rojos després de 16 anys interromputs de governs del PP, Alberto Fabra cerca maneres de reduir despesa sense posar en evidència els forats que van generar els seus predecessors, i venent les retallades com a “millores”. L’últim exemple, la intenció de reduir els dies d’atenció en els centres de salut per a “millorar el servei”.

El diari Levante ho anticipava ahir i el conseller Rosado ho confirmava amb matisos poc després. La seua conselleria estudia el tancament dels centres de salut a partir de març com a mesura d’estalvi a aportar a les 300 que assegura estar considerant el Consell que presideix Alberto Fabra, mesura que aniria relacionada amb la de perllongar l’horari d’atenció entre setmana.

D’eixa manera, com va apuntar el conseller interrogat per la premsa a les portes d’un acte, l’horari d’atenció dependria dels responsables del centre. La “intenció” de la Conselleria de Sanitat és que romanguen oberts “excepte” —aclaria— els casos “puntuals en què els professionals i els mate departaments de salut hagen decidit que es mantinga un horari diferent i sempre que siga per a millorar la qualitat de l’assistència que es presta en cada centre”.

“No ens atreviríem a tancar cap centre de salut si implicara un deteriorament de l’assistència sanitària”, va afirmar Rosado. Però la vàlua de la seua paraula estava francament en dubte, tenint en compte que va aprofitar la presència de la premsa en el mateix acte per a anunciar que el Consell no anava a atendre el pagament als farmacèutics en el termini acordat —almenys per tercera vegada—, i que als proveïdors sanitaris ni tan sols els pagarà este trimestre, sinó que espera oferir-los un “calendari de pagaments”.

Davant el sorprenent anunci de “millora”, es produïren les crítiques de l’oposició no. La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, va mostrar el rebuig del seu grup parlamentari a la mesura perquè al seu parer “suposaria el caos i la saturació definitiva” del sistema de salut públic. Per a Oltra “no és correcte que s’apliquen aquestes dràstiques retallades a un dret bàsic com és la sanitat mentre el govern de Fabra no s’atreveix a passar la tisora pels grans esdeveniments o els apadrinats del PP en el sector públic, que dessagnen dia a dia les arques de la Generalitat”.

Per la seua banda, la diputada autonòmica d’Esquerra Unida, Marina Albiol, va criticar durament una mesura per a la qual el seu grup no troba “cap justificació”. “La qualitat de l’assistència sanitària es veurà perjudicada i els pacients seran com sempre els afectats”, va assenyalar, abans d’afegir que, si la justificació del Consell és l’estalvi, els sembla una “barbaritat”. “La sanitat ha d’estar exempta de les retallades. Al final qui ho pagaran seran els pacients, i per descomptat, els professionals sanitaris que hauran de treballar amb la massificació que generarà”, va advertir.

Font: L’informatiu

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s