LA MARINA BAIXA PLANTA CARA

Col·legis, instituts i centres de salut intensifiquen les protestes per la política del Consell i li exigeixen responsabilitats per la seua gestió

Contra les retallades. La població de la Marina Baixa està decidida a seguir plantant cara a les retallades dels serveis públics, principalment en Educació i Sanitat, que està duent a terme el Consell. Denuncien una política de “balafiament” i exigeixen “responsabilitats” entre els polítics. Lluny de perdre metxa, cada setmana les protestes guanyen en nombre d’adeptes, de pancartes i d’accions, que van de tancaments i manifestacions a assemblees i tallers.

Les protestes no pararan. Amb aquesta idea comuna, i cada setmana que passa fins i tot amb més força, els veïns de la Marina Baixa planten cara a les retallades del Consell en matèria d’Educació i Sanitat. Centres educatius i sanitaris van ser, per quart dijous consecutiu, un formiguer de manifestacions i de punts de reunió i trobada per a protestar contra la política de les retallades i exigir caps polítics que paguen per la gestió realitzada durant anys. Així ho manifestaven farts que “sempre haja de pagar els plats trencats el de baix quan és el de dalt el que s’equivoca”, deia un manifestant.

Les mobilitzacions guanyen cada dia que passa noves adhesions, noves pancartes i noves activitats. De les concentracions testimonials amb les quals es va començar a posar en relleu el descontentament de la comunitat escolar i de pacients i professionals sanitaris, ara s’organitzen tancaments, tallers, assemblees informatives i manifestacions de tot tipus, s’imprimeixen fullets i es realitzen jornades de portes obertes per a informar a la població i s’està organitzant tot un calendari d’accions perquè les reivindicacions no caiguen en sac trencat.

Criden “contra les retallades en els serveis públics”, denuncien “el saqueig del públic, a força de malbaratament i la corrupció” i exigeixen “responsabilitats al Consell”, així coincideixen a assenyalar els diferents sindicats i col·lectius en defensa de l’ensenyament i la sanitat públiques de la comarca.

De banda a banda de la Marina Baixa, ahir, col·legis, instituts, centres de salut i l’Hospital van esguitar la comarca de mobilitzacions, crits i pancartes reivindicatives. Totes les poblacions, grans i xicotetes, van a l’uníson i cada vegada són més els veïns que s’uneixen als col·lectius educatius i sanitaris.

Els augments en la ràtio de les aules, la disminució del nombre de professors, els impagaments del Consell que han arribat a deixar sense calefacció, fins i tot sense llum alguns instituts i les dràstiques retallades de personal sanitari i proves diagnòstiques, són només alguns dels efectes que alcen cada vegada més les veus de la població.

Font: Información

Notícies relacionades:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s