RECORREN CONTRA L’ABSOLUCIÓ DE CAMPS I COSTA

El PSPV -PSOE interposarà un recurs de cassació al Tribunal Suprem. El jutge va dictar ahir la sentència

La comissió executiva del PSPV-PSOE va decidir ahir interposar un recurs de cassació al Tribunal Suprem contra la sentència absolutòria de l’expresident de la Generalitat Francisco Camps i l’exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa en el cas dels vestits.

Els socialistes valencians, que van exercir l’acusació particular durant el juí, concretaran el contingut del recurs en els pròxims dies amb el seu lletrat, Virgilio Latorre. Per presentar el recurs tenen de termini cinc dies, segons estableix la sentència absolutòria dictada ahir pel magistrat president del tribunal del jurat, Juan Climent, després que dimecres passat el jurat popular declarara, per cinc vots a quatre, la no-culpabilitat dels acusats pel delicte de suborn passiu impropi.

El PSPV compleix així amb la voluntat expressada pel secretari general dels socialistes valencians, Jorge Alarte, l’endemà de l’absolució. Aquest va manifestar que el seu partiu era “procliu” al recurs i que esperarien “des de la prudència i el respecte als tribunals i a la justícia” a conèixer la sentència per prendre una decisió definitiva. “Després del veredicte, que no compartim, s’ha de redactar la sentència, i quan se’ns comunique, només en aquell moment, es pot plantejar el recurs”, va declarar aleshores.

Per la seua part, la fiscalia no ha confirmat en tots aquests dies si tenia previst o no recórrer contra la sentència i tampoc ho va fer ahir. En cas que el Tribunal Suprem estimara el recurs que presentaran els socialistes, la resolució del Tribunal Superior de Justícia valencià quedaria anul·lada i s’ordenaria la repetició del juí.

Fabra, “avergonyit”

D’altra banda, el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va reconèixer ahir sentir “molta vergonya” per les audicions, en el juí, de les converses de Camps i Costa amb els capitostos de la trama Gürtel. Tanmateix, va defendre Camps com “un actiu” dins del PP.

Font: El Punt

Notícies relacionades:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s