FABRA JA NO DESCARTA QUE ELS VALENCIANS REPAGUEN PELS SERVEIS PÚBLICS

Amb titubejos però sense lloc a l’equívoc, Alberto Fabra va manifestar ahir en una entrevista concedida a la Cadena Ser que no descarta que els ciutadans paguen de nou per a rebre atenció en la Sanitat o la Justícia. Una insinuació per la qual va ser qualificat de cínic i mentider pels grups de l’oposició.

“És vostè partidari del copagament [en realitat repagament] com a fórmula per a finançar determinats serveis públics?”. La pregunta de Carles Francino era clara, però Alberto Fabra no la va esquivar amb agilitat. “Tenim uns ingressos de 2004 però unes despeses de 2012. Haurem de cercar una manera d’anivellar-ho”, responia en primera instància i després de lleugers titubejos, per a afegir immediatament que “caldrà cercar fórmules que compten amb la complicitat i l’esforç de tots, sabent que l’important és mantenir un estat de benestar que puguem pagar”.

Francino, segurament en altres coses i clar desconeixedor de la realitat valenciana, li va deixar evitar el tema en una resposta eterna que encadenava excuses; i tampoc, encara que li va preguntar per la Fórmula 1, el va forçar a l’errada (poden escoltar l’entrevista completa ací). No obstant açò, les explicacions del president de la Generalitat van ser suficients perquè l’oposició reclamara poc després per les seues insinuacions. “Aclarisca immediatament si amb ‘altres fórmules’ es refereix al copagament en Sanitat, Educació i Justícia” li va reclamar el secretari general del PSPV i síndic del seu grup en Les Corts, Jorge Alarte.

Alarte, que qualificava de cinisme la declaració de Fabra que insinua que ell també es manifestaria contra les retallades, va qualificar com a “intolerable” que, “davant un pressupost de la Generalitat Valenciana augmentarà la partida dels grans esdeveniments en un 23%, Fabra s’atrevisca a parlar de copagament”. Per la seua banda, la diputada d’Esquerra Unida en Les Corts, Marina Albiol, va acusar Fabra, de “mentir descaradament i en seu parlamentària quan assegurava que mai instauraria el copagament en la sanitat” i va recordar que el grup parlamentari popular va votar recentment a favor d’una Proposició No de Llei presentada pel seu grup contra el repagament. Per a la diputada d’esquerra “més valdria que Fabra no fera promeses que és incapaç de complir”. Com Albiol va recordar, el repagament “instaura la desigualtat en l’accés a la sanitat i penalitza les persones amb rendes més baixes i les persones malaltes”.

Camps, amb la premsa d’ordre
I si el dia començava amb Fabra davant els micròfons de la Ser, la jornada acabava amb el seu predecessor concedint la seua primera entrevista televisiva després de la seua absolució pel cas dels vestits al canal Intereconomía. En el monòleg —amanit per les interrupcions del conductor de l’espai El gato al aguaAntonio JiménezFrancisco Camps no va mostrar cap tipus de penediment per la situació en la qual es troba la Comunitat Valenciana després de la seua gestió durant els últims huit anys, i quan va poder va culpar del buit de les arques públiques valencianes al govern espanyol de José Luis Rodríguez Zapatero.

“El maltractament ha sigut a tota Espanya”, va apuntar Camps, tractant de fer creure a l’audiència del canal d’extrema dreta que la situació valenciana és la mateixa que es viu en la resta de l’estat. “Estem intentat recuperar l’aire, però el president Rajoy amb esforç, treball i intel·ligència, solucionarà els problemes“, va afegir l’expresident, que en una nota rosa, va anunciar que el pròxim 10 de febrer defensarà la seua tesi doctoral sobre la reforma del sistema electoral valencià en la Universitat de València.

Font: L’informatiu

Notícies relacionades:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s