MÀXIMA EXPECTACIÓ PEL VEREDICTE DEL JUDICI A CAMPS

foto: VilaWeb

El jurat està reunit des d’ahir a migdia a porta tancada · No pot comunicar-se amb ningú fins que no hagi emès el veredicte

Els nou membres del tribunal popular del cas dels vestits deliberen des d’ahir a migdia per determinar si els acusats, Francisco Camps i Ricardo Costa, són culpables dels delictes de suborn impropi de què han estat jutjats o no. Reunits a porta tancada, no poden comunicar-se amb ningú fins que no hagen emès el veredicte. Per a condemnar els acusats cal una majoria de set vots a dos; per a l’absolució, de 5 a 4.

Després de sis setmanes, amb un centenar de testimonis i desenes de proves documentals i pericials, divendres passat van acabar les compareixences amb l’al·legat final de l’ex-president de la Generalitat Francisco Camps. ‘Sóc innocent i vinc a buscar la justícia que imparteixen els meus conciutadans, confiat i convençut’, va dir. L’altre encausat, l’ex-secretari general del PP Ricardo Costa va decidir no fer ús del dret a l’última paraula. Una mica abans, els advocats defensors van insistir en la innocència dels seus clients.

Avui el jurat rep el qüestionari preparat pel magistrat i la seva tasca consistirà en anar responent cadascuna de les qüestions referents als fets provats. Segons la Llei del Jurat, per considerar un fet provat calen set vots a favor, del total de nou; mentre que per no considerar-lo provat tan sols són necessaris cinc vots. El jurat ha de votar successives vegades fins trobar aquestes majories. Una vegada s’hagin votat els fets, els jurat votarà el veredicte de culpabilitat o no culpabilitat dels acusats.

Els membres del jurat estaran incomunicats fins que no resolguin el veredicte. No hi ha un termini màxim, però si passades 48 hores encara no l’han emès, el jutge president els demanarà que expressin si tenen algun dubte sobre l’objecte del veredicte; si observa cap defecta en l’acta de votació, la tornarà perquè s’esmeni. Si hi hagués tres devolucions de l’acte el jurat es dissoldria i s’hauria de repetir el judici oral amb un nou jurat.

La lectura del veredicte es farà en audiència pública, en què un portaveu del jurat comunicarà la decisió. Si és d’innocència, la sentència es farà saber immediatament, perquè serà absolutòria; si és condemnatòria, la sentència es farà pública més endavant.

El president Alberto Fabra va declarar ahir que esperava que Camps fos declarat innocent.

Són les últimes passes del judici, que va començar el 12 de desembre, i que va suposar la dimissió del càrrec de l’aleshores president de la Generalitat valenciana.

Font: VilaWeb

Notícies relacionades:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s