LES AULES NO S’HO “ENGOLEIXEN”

Foto: David Revenga

Alumnes i professors de l’IES l’Arabí es manifesten contra els criteris de la nova adjudicació de les cantines

Diverses desenes d’alumnes i professors de l’Institut d’Educació Secundària l’Arabí de l’Alfàs del Pi van prendre ahir la cantina del centre amb pancartes i consignes en senyal de protesta per la nova adjudicació dels bars dels instituts. No estan d’acord amb els criteris que s’han seguit en el concurs, que han “desplaçat de les cantines a famílies que portaven anys treballant, en favor d’empreses grans que miren més els diners que la qualitat”, segons denuncien des de la comunitat escolar.

Amb una gran pancarta que deia: “Més educació, menys corrupció”, la comunitat escolar va ocupar durant quasi mitja hora la cantina en senyal de protesta. La nova adjudicatària, que també ha aconseguit la concessió d’un institut de Calp, va repartir entrepans gratis per a tractar de calmar a la que serà la seua nova clientela durant els pròxims quatre anys, després d’alçar-se de forma legal amb l’adjudicació del servei mitjançant un concurs públic.

Però el gest no va aconseguir callar ahir a els qui consideren que la Conselleria d’Educació ha marginat a la comunitat escolar en les seues decisions ja que, si fins ara en els concursos s’havia tingut en compte l’opinió dels consells escolars dels centres per a realitzar la concessió, en aquesta ocasió no han tingut ni veu ni vot.

“Abans el consell escolar podia triar, no ens han tingut en compte i ens han llevat a dues persones que porten vuit anys amb nosaltres, que ens cuidaven, ens calfaven fins i tot menjar de casa i si necessitaves alguna cosa et fiaven”, va destacar un alumne.

La Conselleria defensa que es tracta d’un procés “obert, públic i transparent”. Els afectats i els usuaris no opinen el mateix. En total, s’han adjudicat 32 cantines en tota la província d’Alacant, una empresa s’ha quedat amb vuit, una altra amb cinc, en el cas de la de l’Alfàs, amb dues. Encara que és cert que en total hi ha 16 empreses adjudicatàries, entre tres es reparteixen quasi la meitat de la concessions. Des de la comunitat escolar asseguren que alguns aspectes del procés han estat “opacs”. Destaquen el fet que alguna concessió s’ha atorgat per haver oferit un cànon lleugerament superior, tan lleugerament com15 euros de diferència, respecte a l’anterior adjudicatari, segons asseguren els afectats.

“No estem d’acord amb la forma en la qual s’ha dut a terme, tradicionalment els consells escolars tenien més capacitat de decisió, en alguns casos l’adjudicació s’ha realitzat a empreses alienes al sector de l’educació i hi ha hagut certa opacitat en els mèrits, per la qual cosa hi ha indicis que s’ha pogut afavorir a certes empreses”, van destacar des de la Plataforma Per l’Ensenyament Públic de la Marina Baixa, que s’ha posicionat contrària a aquest procés d’adjudicació perquè no comparteix alguns dels criteris de la Conselleria.

El principal escull és haver deixat fora de la presa de decisions als usuaris directes, al consell escolar, però hi ha una altra sèrie de punts discordants, com el que una mateixa empresa s’emporte diverses concessions, el no haver incentivat l’economia local de cada municipi o el fet, segons denuncien, que “es dóna més prioritat a l’aspecte econòmic que a la qualitat”. Des d’Educació asseguren que “no hi ha res més transparent que un concurs públic” i recorden que “l’opinió dels consells escolars mai ha estat vinculant”.

Font: Informació

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s