CLAM CONTRA LES RETALLADES

Davant el Palau de la Generalitat - Foto: Manuel Molines

Milers de persones s’han concentrat aquest dijous enfront del Palau de la Generalitat, a València, per a protestar contra les retallades i les recents mesures aprovades pel Govern central i el Consell, ja que consideren que atempten contra els drets dels treballadors.

La Plataforma pels Drets Socials, que agrupa a diversos sindicats, partits polítics i organitzacions socials, va convocar la protesta, que va començar a les a les 19.00 hores en la Plaça de Manises. Uns 15 minuts després de l’inici de la protesta els concentrats desbordaven la plaça i omplien els carrers adjacents.

En la protesta hi havia cartells que qualificaven els pressupostos del PP de “crims socials”. “Menys Ciutat de les Ciències i més ajudes socials”, resava un altre. Un cartell de quatre metres mostrava la cara de Montgomery Burns, l’adinerat i avar personatge de la sèrie televisiva The Simpsons, i el missatge: “La crisi que la paguen els rics i els bancs”.

Les persones concentrades, molt actives durant tota la protesta, cridaven “no és una crisi, és una estafa” i “tenim solució, corruptes a presó”. També han demanat la dimissió del conseller d’Hisenda i Administracions Públiques, José Manuel Vetla.

A continuació, un representant del Parc Alcosa d’Alfafar (València) ha pres el micròfon, pel qual han desfilat membres de diferents associacions, i ha criticat a la Generalitat, que els deu sis mesos de salari, raó per la qual un altre membre porta 22 dies en vaga de fam.

El mateix micròfon ha passat per representants de diferents plataformes i associacions, com la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, que ha denunciat que “la salut dels ciutadans es pot veure compromesa amb les retallades”. Així mateix, el testimoni l’ha agafat la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència i la Plataforma d’afectats per la llei hipotecària, qui ha advertit que hi haurà 550.000 desnonaments en els pròxims tres anys.

Finalment, Manolo Colomer, portaveu de la Plataforma pels Drets Socials, ha llegit el manifest conjunt que han secundat totes les entitats de la protesta i que sosté que tant el Govern central com l’autonòmic estan aplicant “solucions a la crisi que fan recaure la responsabilitat i el sacrifici sobre la ciutadania i la classe treballadora”.

“En una nova burla al sistema democràtic, han oblidat ràpidament els programes i les promeses electorals i han tret la tisora per a deixar-nos sense drets ni garanties. No són reformes temporals, com ens volen fer creure, són retallades i suposen un dur colp a la dignitat de tots i totes”, ha indicat.

 

“PER QUÈ LA TISORA TALLA SEMPRE LA MATEIXA TELA”

Segons el document, “aquestes mesures no són la solució a la crisi. Bé al contrari, agreujaran la recessió, destruiran més treball i deixaran a la majoria de la població en condicions molt precàries. Aquestes mesures posen en risc la sanitat i educació públiques, gratuïtes i de qualitat, i concentren les retallades en el sector públic, deixant així via lliure a la privatització dels serveis”.

Enfront d’aquesta situació, el manifest insta a preguntar-se “per què la tisora sempre talla la mateixa tela, per què els que més tenen mai perden i per què el dèficit és més important que les persones”. “Tenim uns drets i quan els que pretenen representar-nos no els respecten només ens queda la denúncia i la protesta”, subratlla un document molt aplaudit pels concentrats, que han finalitzat la protesta formant amb una cadena humana al voltant del Palau de la Generalitat.

Font: Levante-EMV

Anuncis

Un pensament sobre “CLAM CONTRA LES RETALLADES

  1. Els docents de la pública sempre ens hem manifestat per exigir millores en la nostra tasca: sempre hem buscat el millor per a l’educació i que l’alumnat puga estar ben atés. Ara toca lluitar per nosaltres: no és només una qüestió de diners – fa fredat veure com ens retallen i ells continuen malgastant diners públics – sinó també de dignitat. El PP ha pres l’estratègia de desprestigiar el funcionari, en especial l’interí. Ens ha coronat amb el “sanbenito” dels privilegiats que cobrem tots els mesos mentrestant la resta passa estretors. És cert, cobrem tots els mesos, però no és a canvi de no res. I, sobretot, nosaltres no hem comprat pisos per revendre’ls més cars ni tampoc hem venut l’empresa de l’avi per especular amb el preu del solar, ni hem subornat polítics perquè ens requalifiquen cap terreny ni… Simplement hem treballat ! Si el jornal que ens retallaran servira per a mitigar el patiment dels milers de valencians que ara estan passant-ho malament, jo ho donaria per bo i xiton. Però el PP té encara massa pardalets amb la boqueta oberteta i el seu triomf electoral l’ha de pagar. Clientelisme pagat amb els meus diners.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s