SANITAT DESOEIX UN PLA DELS INSPECTORS MÈDICS PER A ESTALVIAR 100 MILIONS D’EUROS

Foto: Pilar Cortés

La Federació d’Inspecció de Serveis Sanitaris denuncia que en comptes d’apostar per millorar l’eficàcia contra el frau, va a reduir-se la plantilla

Els inspectors mèdics i farmacèutics han acollit amb una especial indignació les retallades aprovades pel Consell el passat dia 5 a causa de que “no tenen en compte les mesures d’estalvi que proposem i carreguen a la sanitat amb el pes de la crisi”.

La Federació d’Associacions d’Inspecció de Serveis Sanitaris en la Comunitat (FAISS-CV), va presentar al setembre a la Conselleria un paquet de mesures “que suposaven un estalvi de més de 100 milions d’euros i no hem tingut resposta”, segons s’ha assenyalat des de la Federació. El seu president, Javier Marco, va indicar ahir que aquest estalvi de 100 milions es pot aconseguir “atenent sobretot a dues qüestions: reforçar la gestió de la incapacitat temporal dels malalts i racionalitzar els medicaments”. Per a Marco, per exemple, “no té sentit tenir a una persona esperant per a una prova o per a iniciar una rehabilitació setmanes o mesos perquè perjudica a tots. A ell per la seua salut i a la seua empresa perquè ha de substituir-lo, però també suposa una despesa per a la Seguretat Social enorme mentre aqueixa persona està de baixa a l’espera de ser atès”. També caldria intensificar el control sobre el frau i l’absentisme laboral però per a tot açò, això sí, és imprescindible, segons el parer de la FAISS, “el manteniment i fins i tot la potenciació de la inspecció, ja que com més gran siga l’activitat inspectora, major serà l’estalvi”. En aquest sentit, Javier Marco ha indicat que “cada inspector farmacèutic que controla els visats estalvia un milió d’euros a l’any i no obstant això només hi ha 5 en tota la Comunitat”. Al seu judici, “en temps de crisi és fonamental reforçar la inspecció tant d’Hisenda, com de Treball i de Sanitat per a evitar fraus i millorar el sistema”.

No obstant això, no sembla que els tirs vagen per augmentar el nombre d’inspectors, sinó tot el contrari, o açò almenys temen en la Federació sobretot si, malgrat que des de la Generalitat es va assegurar la setmana passada el contrari, els afecta la reducció de jornada i sou anunciada per als interins. En aquest sentit, des de la FAISS s’ha assenyalat que “entenem que no és aplicable al personal sanitari interí d’inspecció la reducció de jornada i actuarem per a evitar-ho si es planteja. Aquest personal suposa el 40% del total d’una molt escassa plantilla de 86 inspectors mèdics i farmacèutics per a tota la comunitat, i la reducció horària plantejada suposaria l’equivalent a 14 inspectors menys”. Davant aquesta situació, els inspectors mantindran avui una reunió amb el sindicat CESM-CV per a adoptar mesures de pressió amb la finalitat de que s’aborde la necessària reducció de costos sense disminució del salari dels professionals sanitaris i sense reducció de jornada per al personal.

Aquesta no és l’única reacció en l’àmbit sanitari a les retallades anunciades pel Consell. Els sindicats van iniciar ahir una sèrie d’assemblees en hospitals i centres de salut per a informar al personal sobre la “agressió” que al seu judici suposen les retallades per al personal sanitari i el minvament per a la sanitat pública, així com denunciar el “engany del conseller qui amb prou faenes fa uns dies va afirmar que no anava a haver-hi més retallades” tal com es va manifestar ahir des de la junta de Personal de l’Hospital General.

Les farmàcies esperen cobrar avui els 23 milions del segon termini d’agost

Els farmacèutics de la província hauran de rebre avui 23 milions d’euros corresponents al segon termini del mes d’agost que els deu la Generalitat, dins del calendari de pagaments acordat entre els Col·legis i el Govern valencià tal com va confirmar ahir el president del Col·legi de Farmacèutics d’Alacant, Jaime Carbonell.

Segons el calendari, la Generalitat haurà d’abonar avui 60 milions als farmacèutics de la Comunitat Valenciana i a la fi de gener haurà de pagar-los altres 120 milions d’euros corresponents al mes de setembre. Si la Generalitat paga a les farmàcies aquest mes 180 milions d’euros, els diners que encara els deurà ascendirà a 240 milions, corresponents als mesos d’octubre i novembre, segons fonts del Col·legi de farmacèutics de València

L’últim pagament, de 60 milions d’euros, es va realitzar dilluns passat 2 de gener. Els farmacèutics de la Comunitat van convocar del 19 al 21 de desembre una vaga en protesta per l’incompliment del pla de pagaments al que es va comprometre amb ells la Generalitat, vaga que va ser desconvocada després que el Consell començara a pagar i es comprometera per a abonar per terminis el seu deute. EFE/I.V.

Font: Información

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s