UN NOU CAS DE CORRUPCIÓ?

Nota de Premsa del BLOC de Callosa d’en Sarrià

ELS “AMIGUITOS DEL ALMA” TENEN FAM: LA CANTINA DE L’IES DE CALLOSA D’EN SARRIÀ

Un dels efectes més perniciosos d’estos 16 anys de PP al País Valencià és que ens acostumem a la corrupció; que la vegem com un fet normal amb el qual hem de conviure sí o sí. I que eixa fatalitat impregne la nostra moral, embrute l’educació que traspassem als fill i condicione les nostres relacions socials i amb l’administració.

La cantina de l’IES de Callosa d’en Sarrià la regentava, fins fa poc, una família de Callosa. Així ha sigut els últims 12 anys; va entrar en un procés d’adjudicació en el qual l’última paraula la va tenir el Consell Escolar del centre: on estan els representants dels “usuaris” de la cantina, és a dir, alumnes, professorat i pares i mares. Fa uns anys, la nostra Conselleria d’Educació va canviar la normativa i s’ha reservat tota la potestat per triar qui ha de regentar les cantines dels centres educatius. Per què ho ha fet? La resposta la saben vostés de sobra: per col·locar als seus “amiguitos del alma”, per practicar el tràfic de col·locacions com li done el gust.

Aquest estiu es va obrir el procés de licitació del nou contracte de la cantina i l’ha acabat guanyant UNA EMPRESA DE CONSTRUCIÓ D’ALACANT desplaçant a la família callosina. Ha guanyat en altres 8 centres educatius, llevant el treball a 8 famílies locals que vivien d’això. I el procés no ha sigut net: ha guanyat perquè la Conselleria (en abstracte!) ha considerat que eixa empresa de CONSTRUCCIÓ ho farà millor que la família callosina (sense consultar els usuaris). Esta empresa ha obtingut més puntuació per la suma d’una sèrie de factors que de cap manera van a suposar un major servei: diuen que posararan aire condiconat, secamans, que contractaran entre 2 i 4 cambrers (un centre de 420 alumnes no dóna per a tant de jornal). A més, pressumptament, va comptar amb informació privilegiada: va obtindre més puntuació en posar 44 € més en la quota per licitar. Ningú sabia que així s’obtenia més puntuació.

No han tingut en compte l’experiència en restauració o maneig d’aliments, l’equipament per a la funció de cantina, si s’abastiran en comerços callosins o llogaran empreses callosines per al manteniment …

Quins interessos hi ha darrere? És ben possible – per aventurar una hipòtesi plausible – que esta EMPRESA DE CONSTRUCCIÓ haja prestat uns servicis al PP que ,sobretot ara, s’hagen de tornar en favors. Podria ser així o no. Però veritat que no anirem desencaminats si ho donem per bo?

A partir del dia 9 els xiquets i xiquetes de l’IES, el professorat i els pares i les mares es trobaran la cantina tancada fins que esta empresa decidisca obrir-la. Ja veurem eixe aire condicionat (en juliol i agost l’IES està “a rebentar” d’alumnat), com també veurem la qualitat del menjar i la qualitat del servei. Ja veurem que diuen els cegos.

Anuncis

2 pensaments sobre “UN NOU CAS DE CORRUPCIÓ?

  1. Sols se m’acudeix una manera de protestar contra aquest fet, el boicot.
    Cal que el Consell Escolar recupere poder de decisió

  2. Per tal que els Consells escolars recuperen les seues potestats, hauríem de tornar a una situació de democràcia real: el PP hauria de perdre la majoria absoluta. El sistema d’estos partits grans i estatals és el clientelisme. És la seua raó de fer política. La corrupció ha estat una de les principals causes de l’actual crisi. Les normatives estan al servei que es puguen donar casos d’amiguisme i que els corruptes queden impunes. Allò pitjor és que els mateixos que han creat esta situació ara tenen el poder absolut i allò únic que crearan – i estan creant – és més corrupció, injustícies i caos. Mentrestant, aboquen tot el pes de la crisi damunt dels que no hem participat de la festa que l’ha creada. Fan oixos!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s