CALLOSA FIRMA AMB DUES EMPRESES EL DESENVOLUPAMENT DEL MACROPLÀ URBANÍSTIC A LA SERRA DE BÈRNIA

Simulació de la urbanització a Anibits-Margequivir

Simulació de la urbanització a Anibits-Margequivir

L’Ajuntament aprova definitivament el PAI Aníbits-Margequivir, la “joia de la corona” del PGOU que, segons defensa l’alcalde, vol atraure turisme de “set estrelles”

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià ha aprovat un conveni a signar amb les dues grans empreses propietàries de sòl en el sector d’Aníbits-Margequivir, per a “desenvolupar i programar” el macroplà urbanístic de la Serra de Bèrnia.

Les empreses Complejo Residencial Fort de Bèrnia S.A. i Miragolf Playa S.A., són les propietàries majoritàries del sector, amb “un 96 per cent del sòl”, segons va assenyalar l’alcalde, Batiste Saval. “Són els que més sòl tenen així que el conveni el signes amb ells, la resta de veïns s’uneix després però els drets de tots estan preservats”, va destacar l’alcalde.

El conveni, segons es fa “constar expressament” queda “obert a la signatura de la resta de propietaris afectats per l’actuació”, dels quals, sis han presentat al·legacions i recursos al projecte i la resta, “s’han unit als majoritaris”, segons va puntualitzar Saval.

El pla, que preveu crear més de 2.000 habitatges de luxe, un hotel i un camp de golf, va ser ja aprovat definitivament el passat mes de novembre pel ple de l’Ajuntament, que considera el sector com “la joia de la corona del Pla General de Callosa”, en paraules del primer edil. Amb aquest pla, el municipi apunta al turisme d’alt luxe i preveu fins i tot crear “un hotel de set estrelles, únic perquè només hi ha un altre d’aqueixa categoria en tota Europa”, va explicar Saval.

L’Ajuntament gestionarà de forma directa la urbanització d’un sector amb càrregues d’urbanització que pugen a més de 24 milions d’euros, que seran retribuïdes en metàl·lic, en un pla fins a 2016. “Les obres d’urbanització seran actuació directa de l’Ajuntament per a preservar els drets de tots i cadascun dels propietaris, tant dels majoritaris com dels minoritaris”, va destacar Saval.

El pla té pendents altres dos recursos en el TSJ doncs se li han tirat damunt no solament alguns propietaris sinó els grups ecologistes (s’ha creat una plataforma per a lluitar contra la proposta) i un partit polític de la veïna localitat d’Altea, Cipal, liderat per Carolina Punset. En aquest sentit, l’alcalde va destacar que “s’estan fent les coses bé i un sector com a est és difícil aprovar-ho amb un consens del cent per cent”. Saval va indicar que “tothom té l’obligació de defensar el que considera que són els seus drets” però va afegir que “aquesta plataforma està formada per 17 persones i vuit són de la mateixa família”. Sobre el recurs de Cipal, el primer edil es va preguntar per què recorren ara de manera extemporània i no van presentar al·legacions en el seu moment?”. Com a contrapartida, el primer edil va destacar que es va realitzar una enquesta entre la població callosina dins del pla de participació ciutadana del PGOU i “un 97% de la gent està d’acord amb aqueix desenvolupament, enfront d’un 3%”. .

L’alcalde va destacar que es tracta de “una urbanització diferent” de la qual “no hi ha un altre referent a la Comunitat Valenciana” i va afegir que “encara que estem en temps de crisi hi ha gent amb diners i potser ara és més difícil vendre una cases de 20 milions de pessetes que de 2 milions d’euros”.

“Si en Callosa no hi ha recursos hídrics, d’on beu la comarca?”

“Si en Callosa no hi ha recursos hídrics, d’on beu tota la comarca?”. L’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Vas batre Saval, defensava així el macroplà de Bèrnia de les crítiques per falta de recursos hídrics llançades per diversos col·lectius ecologistes i mostrava certa indignació per la polèmica entorn del PAI que, “està aprovat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer de forma justificada”. “Es poden fer plans a Benidorm, a l’Alfàs, a Altea, a La Nucia, i en Callosa no podem fer res?”. El primer edil va defensar així un pla que “està pensat per a l’interès general” i va afegir que “Callosa vol desenvolupar-se i generar ocupació”.

Font:
B. GARCÍA – Diari Información

Anuncis

Un pensament sobre “CALLOSA FIRMA AMB DUES EMPRESES EL DESENVOLUPAMENT DEL MACROPLÀ URBANÍSTIC A LA SERRA DE BÈRNIA

  1. En un moment en la qual el mercat immobiliari està pràcticament enfonsat per la sobresaturació de l’oferta, l’Ajuntament de Callosa d’ en Sarrià “conscient de la necessitat de nous desenvolupaments turístics” vol promoure una brutal agressió ecològica contra la comarca que serà, a més, un negoci ruïnós i suïcida.
    Una vez más, el interés económico prevalece ante lo que supone la destrucción de la Sierra de la Bernia, un atentado ecológico de tal magnitud que no tiene otra justificación más que el interés económico de unos pocos frente al interés general de la comarca.
    Mi enérgica condena a tal proyecto. Duele profundamente a los que aquí vivimos conocer que tratan de convertir lo que hasta ahora es uno de los últimos reductos de un paraíso, en un macro proyecto urbanístico masivo ausente de todo sentido ecológico y que por experiencia deberían saber que los ciudadanos de otros países aquí asentados también rechazan firmemente. NO es su idea vivir entre cemento. La defensa y protección de la naturaleza debería ser motivo prioritario y distinguirse por una armonía que en verdad podría definirse como “CALIDAD DE VIDA Y EXCLUSIVIDAD”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s