EL GRUP CRM I CAJAMAR CREARAN UNA NOVA ENTITAT

El Grup de Caixes Rurals del Mediterrani, que lidera Ruralcaixa, i Cajamar han aprovat el primer pas cap a una imminent fusió per a constituir una nova entitat financera amb uns actius entorn de 31.000 milions d’euros i un volum de negoci conjunt que supera els 71.000 milions.

Grup CRM ha intentat estendre el seu model d’integració de petites cooperatives de crèdit valencianes a la resta de caixes rurals d’Espanya, però sense èxit. El Grup CRM està constituït com un sistema institucional de protecció “reforçat” en el qual totes les petites caixes partícips comparteixen al 100% els seus resultats i les seues garanties de solvència mentre que cada entitat manté la seua pròpia identitat de cara als seus clients directes.

Davant la impossibilitat d’implicar en un SIP reforçat similar a la resta de cooperatives, Grup CRM ha optat per la fusió amb Cajamar, una operació que l’entitat andalusa presenta pràcticament com una absorció.

Grup CRM i Cajamar acumulen la meitat del negoci del crèdit cooperatiu de tota Espanya. El sector del crèdit cooperatiu representa en conjunt amb prou faenes d’un 4% del total del sector financer.

Cajamar aprofitarà la seua fusió amb el grup que lidera Ruralcaja per a “frenar la deterioració del seu balanç i compte de resultats amb els diferents instruments comptables a la seua disposició”, segons fonts financeres que cita Efe a Almeria.

Al mateix temps, el Grup CRM, amb una morositat pròxima al 12,6 %, poc habituals en un sector considerat prudent com el de les caixes rurals milloraria els seus principals indicadors financers.

El procés definitiu de fusió serà complex, ja que el Grup CRM està integrat per les caixes rurals de Torrent, Crèdit València, Altea, Borriana, Callosa d’en Sarrià, Nules, Alqueries, Xest, Alginet, Vilavella, Almenara, Xilxes i Vilafamés.

Font: El País

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s