BENIDORM DEIXARÀ LA POSIDÒNIA A LES PLATGES PER ECOLOGIA

Praderia de Posidònia

Ja ho fan altres municipis, però que Benidorm, una ciutat que viu de la imatge de les seues platges, anuncie que per motius ecològics no retirarà l’Alga dels vidriers (posidònia) morta que aconsegueix l’arena entre novembre i abril és una novetat. Funcionaris i polítics reclamen un canvi de mentalitat perquè els seus usuaris s’acostumen a conviure amb les algues, “un símptoma de la bona salut de les aigües”.

Els dos biòlegs municipals, Moisés Pellicer i Rosa Fuster, van explicar ahir que “la neteja mecànica de les platges per a eliminar restes vegetals provoca erosió”. Es tracta d’aconseguir que la retirada del considerat un residu no provoque la posterior regeneració artificial de les platges, i d’estalviar. Eliminar una tona d’algues costa 56,6 euros i Benidorm ha tret de les seues platges unes 3.700 tones en els últims quatre anys.

Font: El País: Benidorm dejará las algas en sus playas por ecología

Notícies relacionades:

Més informació:

Alga dels vidriers: L’alga de vidriers, altina o posidònia (Posidonia oceanica) és una planta aquàtica del gènere Posidonia endèmica de la Mediterrània. Malgrat el seu nom vulgar no es tracta d’un alga sinó d’una planta superior amb arrel, tija, fulles, flors i fruits, que podem trobar a les platges com a evidència de la seva presència al fons marí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s