CONFERÈNCIA SOBRE LA PLAGA DEL NESPRO “FOC BACTERIÀ”

Hui dimarts 13 de desembre a les 11 hores tindrà lloc en l’Aula Magna de la Seu Universitària de La Nucia la conferència “Foc Bacterià en rosàcies ornamentals” (plaga que afecta al nespro) a càrrec de José Manuel Llorens Climent, Enginyer Agrònom i cap de la Secció de Sanitat de la Consellería d’Agricultura a Alacant.

L’objectiu de la ponència és donar a conèixer la importància d’aquesta plaga i el protocol en cas de detectar-la i la manera d’evitar la presència del foc bacterià en la comarca, sobretot en el cultiu de la nespra, molt estès en tota la Marina Baixa.

Aquesta plaga anomenada “Foc Bacterià” és originària d’Estats Units i va arribar a Europa en els anys seixanta del segle passat. Ataca principalment a les espècies vegetals del gènere de les Rosàcies, entre les quals es troben: Perals, pomeres, nespres, … Els mètodes preventius de detecció i posterior eliminació dels arbres diagnosticats són fonamentals. Per a les nespres de la comarca de la Marina Baixa és fonamental que aquesta malaltia no entre en la comarca per cap lloc.

Aquesta xerrada informativa ha estat organitzada per el Consell Regulador de la Denominació d’Origen “Nísperos de Callosa d’en Sarrià” amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura i el Patrocini de l’ajuntament de La Nucia.

Font: elperiodic.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s