QUARANTA VEÏNS DIUEN QUE L’EXALCALDE DEL CASTELL DE GUADALEST ELS VA DONAR MIG MILIÓ D’EUROS

El jutge cita a sis residents i quatre edils pels diners recaptats durant anys de forma irregular

Quaranta veïns de Castell del Castell de Guadalest han declarat davant notari haver rebut prop de mig milió d’euros, en metàl·lic, de mans de l’exalcalde popular del poble, Juan Bautista Balaguer. A més, afirmen que aquest els va donar a cadascun un rebut amb la quantitat lliurada, que encara guarden, i la suma total cobriria el més de mig milió d’euros que el Tribunal de Comptes li reclama a l’exalcalde, al secretari i al tresorer de l’Ajuntament per les irregularitats comeses en el cobrament d’entrades a la casa-museu Orduña i per aparcar en una zona d’estacionament municipal. Dues fonts d’ingressos la recaptació què guardava en sa casa l’exalcalde del poble, que mai van ser ingressades en les arques municipals, i les quantitats de les quals mai van anar tampoc registrades en l’Ajuntament.

Els pagaments en metàl·lic fets per l’alcalde als veïns corresponien a les devolucions dels imports que més d’una dècada abans havien prestat a l’Ajuntament perquè aquest poguera comprar la citada Casa Orduña, convertida després en museu municipal, segons va explicar ahir el lletrat que defensa a l’exprimer edil, Agustín Rivera. (…)

El cas es va destapar en 2009 en eixir a la llum alguns dels fets “anòmals” oposats per la Sindicatura de Comptes en la gestió de qui va governar el Castell de Guadalest durant 28 anys. Entre aquestes irregularitats destacaven que les persones que cobraven els tiquets de l’aparcament municipal no tenien relació contractual amb l’ajuntament, que aquests lliuraven diàriament a l’alcalde la recaptació de les taxes, que aquesta no figurava en la caixa forta de la Casa Orduña després del canvi de govern, i que després d’un estudi a través de moviments bancaris, factures i documents, s’indica que van existir pagaments realitzats a persones físiques sense relació contractual amb l’Ajuntament.

Notícia completa:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s