MÉS DE 5000 ALACANTINS AMB DEPENDÈNCIA PODEN QUEDAR SENSE ATENCIÓ PROFESSIONAL PER EL DEUTE DEL CONSELL

A la província d’Alacant hi ha 36 centres vinculats a la patronal i diverses empreses que presten serveis d’ajuda a domicili

Més de 5.000 ciutadans a les comarques d’Alacant en situació de dependència podrien quedar-se sense atenció professional sociosanitària com a conseqüència del tancament de les empreses que presten aquests serveis a la província com a conseqüència del deute de la Generalitat Valenciana amb el sector, segons ha assenyalat la gerent de l’Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (Aerte), Mª José Mira.

La representant de la patronal autonòmica de la Dependència ha explicat que la situació de les empreses és crítica davant els continus retards en els pagaments per part de la Generalitat i els consistoris municipals, que ja ha generat un deute de 75 milions d’euros que suporten les empreses i treballadors d’aquests centres.

A la província d’Alacant, els 36 centres vinculats a la patronal i les empreses que presten Serveis d’Ajuda a Domicili (SAD) suportarien voltant d’uns 25 milions d’euros del total del deute autonomia, si bé, el major problema és que es no té un calendari de pagament, així com de la garantia que aquest forat no es farà més gran en els pròxims mesos.

En aquest sentit, des de la patronal s’ha advertit que hi ha moltes empreses que ja no poden pagar els sous ni la seguretat social, o que han hagut de començar a pagar només el 50% de les nòmines als treballadors, davant la necessitat de mantenir en actiu les instal·lacions i els serveis als dependents que assisteixen, ja que, d’una altra manera, aquests quedarien abandonats i perdrien un dret adquirit per llei com a conseqüència de la inoperància de l’Administració Pública.

De la mateixa manera, la gerent de Aerte, juntament amb els representants dels familiars i treballadors, ha reclamat l’atenció especial sobre els centres que atenen malalts mentals i discapacitats al País Valencià en trobar-se en risc imminent de tancament, el que suposaria que un miler de malalts mentals i discapacitats es quedaren al carrer abans de Nadal. Concretament, el deute amb els centres que atenen a aquest col·lectiu es xifra en prop de 13 milions d’euros, amb partides sense abonar des de 2007.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s