LES RETALLADES EN EDUCACIÓ ARRIBEN A L’ECONOMIA DOMÈSTICA

José Ciscar - Foto: Informatiu

EUPV exigirà una partida als pressupostos de 2012 per eradicar els barracons. 

Les ajudes públiques per a la compra de llibres, el transport o el menjador, seran reduïdes en els pressupostos de 2012 i només estaran a disposició de les rendes més baixes. Aquest és l’anunci que ha fet —dos dies després de les eleccions generals— el conseller Ciscar, qui també s’ha compromés a eliminar els barracons abans que acabe la legislatura.

Noves retallades arriben a l’àmbit educatiu de la mà del conseller d’Educació. José Ciscar ha anunciat que el bonusllibre deixarà de ser universal a partir de 2012. Císcar ha fet pública aquesta mesura, que afectarà l’economia de milers de famílies valencianes, dos dies després de les eleccions generals. Així, els 105 euros per alumne, que fins ara s’havien de donar en forma de bonus perquè cada estudiant afrontara el pagament dels llibres (però que encara no han estat abonats pel Consell als llibreters, que són els que estan suportant aquestes despeses), deixaran de ser universals. Segons ha donat a conéixer Ciscar, només es destinaran a les rendes més baixes, ja que les arques públiques no poden suportar eixa despesa.

El conseller també ha avançat que el seu departament estudia retallar altres ajudes públiques, com el bonus infantil, el transport escolar i les beques de menjador. Després d’anys d’estar repartint diners indiscriminadament tant a les famílies amb menys recursos com a aquelles que més tenen, ara “les ajudes han de ser per als més necessitats”, afirma Ciscar.

En la reunió mantinguda ahir amb el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, Ciscar també es va referit als col·legis públics de Castelló que esperen les ajudes del Consell, mentre ubiquen els alumnes en barracons. En aquest sentit, va anunciar que el proper any s’iniciaran les obres als centres de Benadressa (Castelló), Pedro Alcázar (Nules), Ángel Esteban (Benicarló) Regina Violant (Almassora) i Manuel Tarancon (Burriana), una vegada la conselleria acabe l’estudi, que està realitzant sobre la planificació de les obres, previst per a gener de 2012.

L’actuació se centrarà en “aquells centres que es troben íntegrament o majoritàriament en aules prefabricades”, ha assegurat Ciscar, qui ha informat que es destinaran 130 milions d’euros dels pressupostos de 2012 per a “complir el compromís del President, Alberto Fabra, d’eliminar, durant aquesta legislatura, les instal·lacions escolars provisionals”.

En referència a les instal·lacions prefabricades del col·legi Benadressa de Castelló s’ha pronunciat Marina Albiol, diputada autonòmica d’EUPV, qui considera “absolutament increïble” que els xiquets i xiquetes d’aquest centre “no puguen rebre classes perquè les fortes pluges han inundat els barracons i el recinte educatiu”. Albiol ha criticat el fet d’haver de tancar les aules d’aquest col·legi perquè els 189 alumnes fa més de cinc anys que estudien en barracons. La diputada considera “intolerable” que els escolars no puguen anar a classe “simplement perquè plou a Castelló” i ha denunciat que “estudien en infraestructures absolutament deficitàries que no resisteixen el mal temps, s’inunden i tenen goteres”. Un fet que Albiol ha titllat “d’endèmic”, perquè es produeix “arreu del País Valencià”.

Per parlar d’aquest assumpte, Ciscar s’ha reunit amb l’alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, i ha afirmat que les obres de construcció del nou col·legi començaran el primer trimestre de 2012. La diputada d’EUPV ha dit que exigirà la inclusió d’una partida, dins els pressupostos per a 2012, “que contemple la construcció de centres educatius per eradicar la lacra dels barracons”.

Al límit pels impagament d’Educació
Mentre el conseller Ciscar anuncia les actuacions pendents per a 2012 a la província de Castelló, els directors dels centres públics de secundària i primària de València denuncien estar “al límit” d’una situació econòmica que no poden continuar suportant, ja que la Conselleria només els ha pagat el corresponent al primer quadrimestre de l’any. De la mateixa manera, la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de València ha afirmat que la conselleria està traslladant els seus problemes als centres al demanar-los que completen, amb els seus diners, les beques per al menjador, destinades als alumnes que no han obtingut l’ajuda per al present curs acadèmic.

Font: L’informatiu

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s