LA REGIDORA D’URBANISME D’ALTEA RECORRE DAVANT EL TSJ EL MACRO PROJECTE DEL GOLF DE CALLOSA D’EN SARRIÀ

Foto: Callosa Sostenible

La denúncia, realitzada pel partit de Punset, el Cipal, alerta de l’impacte visual del complex i que utilitzarà la depuradora alteana, en estat de col·lapse

Conflicte territorial a la vista. Ciutadans Independents d’Altea (Cipal), el partit que lidera l’edil d’Urbanisme d’aqueix municipi, Carolina Punset, ha presentat davant el Tribunal Superior de Justícia un recurs contra l’ambiciós macro projecte urbanístic aprovat per Callosa d’en Sarrià i que preveu la construcció de 2.178 habitatges, un complex de golf i un hotel. Cipal considera que el projecte, el pla parcial Anibits-Margequivir, afectarà greument a Altea perquè pretén urbanitzar dos milions de m2 d’una superfície verge en la serra de Bèrnia que limita amb el municipi alteà, provocant així un greu impacte no solament visual sinó també mediambiental per a aquest últim municipi: de fet es tracta d’un entorn protegit per la Unió Europea com a Lloc d’Interès Comunitari (LIC) i situat a poca distància d’una altra àrea d’especial protecció, la zona humida del riu Algar.

Per aquest motiu Cipal titlla el pla de “brutal agressió ecològica” ja no només per als dos municipis afectats, sinó per a la resta de la Marina Baixa. “Resultaria paradoxal que mentre tots els partits d’Altea han abandonat la idea de construir una macro urbanització entorn del riu Algar, ara toleren que ens construïsquen de manera salvatge una altra semblant a pocs metres visible únicament des del nostre municipi, no des del poble de Callosa“, va precisar Punset.

A més, “el macro projecte té la intenció d’abocar les seues aigües negres residuals de més de 5.000 hipotètics residents a la depuradora d’Altea“, les aigües de la qual ja depurades també serviran per a regar els 100.000 m2 del camp de golf. I aquesta previsió, segons Punset, es realitza malgrat que la citada depuradora es troba “col·lapsada” i “és incapaç de donar servei a la totalitat del nostre municipi, on damunt hi ha zones que encara no es troben connectades“. Per fi, Cipal també titlla el projecte aprovat per Callosa de “negoci ruïnós i suïcida” quan el mercat immobiliari “està enfonsat“.

La qüestió té a més un peculiar rerefons polític. En l’actualitat, Cipal governa Altea en coalició amb el PP, la mateixa força política que regeix Callosa on, això sí, el projecte va explicar en el seu moment amb el suport no solament dels populars, sinó del Bloc i del PSOE. Però de qualsevol manera, i per a evitar conflictes interns amb l’alcalde alteà, el popular Miguel Ortiz, al que se suposa incòmode per la qüestió, Punset ha decidit presentar este recurs a través del seu partit i no del propi Ajuntament la delegació d’Urbanisme del qual  gestiona. “Així ho decidim l’alcalde i jo quan abordem el nostre pla de treball“, va assenyalar Punset. El diari Información va intentar sense èxit prémer l’opinió del propi Ortiz sobre aquest tema.

Això sí, ja en la seua qualitat de regidora d’Urbanisme, Punset va anunciar que va decidir recaptar de l’Ajuntament de Callosa la informació del projecte, que precisament va arribar a Altea dimecres passat. Una vegada que el macro pla siga estudiat pels tècnics municipals alteans, aquest Consistori podrà ja decidir com a tal. Punset va recordar que en la passada legislatura, quan governava el PSOE, ja va intentar, sense èxit a través d’una moció, que l’Ajuntament d’Altea realitzara la mateixa mesura. Ara, pot ser tard: per a parar l’actuació de Callosa només cap acudir als tribunals, atès que el mateix ja compta amb el beneplàcit de la Generalitat i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, malgrat l’aferrissada oposició dels ecologistes, que també han presentat un recurs davant el TJS.

Font: Información

Notícies relacionades:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s