ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA CAMPANYA CONTRA LA MODIFICACIÓ DE LA LLEI FORESTAL VALENCIANA

Èxit total de la ciberacció contra el projecte del govern valencià de modificar la Llei forestal per a reclassificar terrenys forestals que han patit un incendi i evitar l’obligació d’efectuar repoblació forestal.

Podem qualificar com a èxit total la ciberacció promoguda per Ecologistes en Acció en contra de l’avantprojecte de Llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat Valenciana que pretén incloure excepcions a l’obligació legal de repoblar els boscos cremats i evitar el canvi d’ús durant 30 anys. Aquesta ciberacció ha obtingut el suport de més de 12.000 ciutadans i ciutadanes que en unes poques setmanes s’han sumat a la iniciativa en la plataforma Actuable, que s’enviarà als responsables polítics de la Generalitat Valenciana.

La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha reconegut que aquest canvi legal d’una llei autonòmica, la Llei 3/1993 forestal, que entraria en contradicció amb la Llei de Montes estatal, es faria per poder legalitzar el macroabocador de Dosaigües, que arreplega els residus de tota l’àrea metropolitana de València i que ocupa sòls forestals que van patir un incendi. El Tribunal Suprem va sentenciar en contra de la Generalitat i va declarar il·legal l’esmentat abocador. Ara es pretén ampliar-lo tornant a ocupar sòls forestals.

L’èxit de la ciberacció demostra la sensibilitat pel que fa als incendis forestals i el rebuig que algú isca beneficiat d’accions criminals intencionades que deterioren la biodiversitat i la riquesa de les muntanyes valencianes.

La correcció introduïda pel Consell Jurídic Consultiu, que imposa la condició que l’excepció no supose un augment de l’aprofitament lucratiu privat, manté el redactat bàsic inicial i continua sent contradictòria amb l’article 50 de la Llei 43/2003 de Montes estatal, modificada per la Llei 10/2006, i amb l’article 14 de la Llei 4/2004 d’ordenació del territori i protecció del paisatge.

Font: Ecologistes en Acció del País Valencià

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s