AITANA MAS: “PROPOSEM QUE ELS IMPUTATS PER CASOS DE CORRUPCIÓ NO PUGUEN PRESENTAR-SE A LES ELECCIONS”

La diputada de Compromís Mònica Oltra aposta per “fer còmplices als ciutadans de la presa de decisions”

La candidata de Compromís-Equo al Congrés per Alacant, Aitana Mas, qui tornarà hui divendres a Callosa per a assistir als concerts organitzats pels “J0ves amb Compromís” del Bloc, ha assegurat que la formació proposarà a Madrid que “els imputats per casos de corrupció no puguen presentar-se de nou a les eleccions, ja que s’ha d’acabar per sempre amb els excessos i obscurantisme que, per desgràcia, abunden al nostre sistema”.

Vore Vídeo de la Campanya

La candidata de Compromís-Equo ha detallat les propostes de la coalició en matèria de democràcia i participació ciutadana, entre les que destaca, a més de aquesta incapacitació per als imputats per corrupció, altres mesures com “un pacte anticorrupció que limite las assignacions econòmiques i els privilegis dels càrrecs públics, establir un codi ètic del càrrec públic d’obligatori compliment que reculla els valors de l’ètica en l’activitat pública i eliminar la restricció temporal de la persecució dels delictes d’aquells que exerceixen les funcions dels poders d’Estat i els que van en contra de la Hisenda Pública”.

“Així mateix, al Congrés dels Diputats proposarem la creació d’una Oficina Pressupostària del Parlament per conèixer en temps real en què es gasta el Govern el pressupost, reformar el sistema d’elecció dels òrgans de govern de les institucions (com el Consell General del Poder Judicial o el Consell d’Administració de RTVE) per evitar les quotes de partits i mantenir la independència i demanarem també que els ciutadans puga accedir sense restriccions a tota la informació de les administracions per auditar la funció pública”, ha declarat Aitana Mas.

La candidata de Compromís-Equo per Alacant ha explicat també que la coalició “aposta per una reforma de la Llei electoral per tal d’aconseguir un sistema més just i representatiu i això passa per fer que la circumscripció electoral passe a ser la Comunitat Autònoma, que el vot de cada persona valga el mateix, i no com ara que el vot d’un ciutadà de Sòria val més que el d’un ciutadà d’Elx i que s’eleve a 400 el número de diputats, que es canvie la Llei d’Hondt pel mètode Hare”.

“Calen polítiques per aprofundir realment en la democràcia, és el que la gent està demanant i és allò pel que Compromís-Equo està treballant”, ha remarcat la candidata d’Aitana Mas.

Per la seua banda, Mònica Oltra ha afirmat que “la gent, quan ix a les places, vol decidir sobre allò que se li oferta i no elegir només entre les opcions que se li donen” i ha afegit que “aquesta situació és especialment greu en el cas de la política econòmica, per què qui li ha dit a Merkel i a Sarkozy que són els amos d’Europa? Qui els ha legitimat democràticament per a decidir les mesures econòmiques que es fan a Espanya?”.

En aquest sentit, la diputada de Compromís a Les Corts ha indicat que “no és d’estranyar que els ciutadans perden interès i davant d’aquesta situació és necessari que avancem cap a estructures democràtiques on la gent puga prendre part de la presa de decisions polítiques” i, com a exemple, ha llençat la següent pregunta “per què no preguntaren als ciutadans que s’invertiren els seus diners en un AVE a Castilla-La Mancha que va costar 3.000 milions d’euros i no en infraestructures sanitàries o educatives?

Mònica Oltra ha assegurat que “hem d’avançar cap a mecanismes democràtics i involucrar als ciutadans, perquè així evitarem els episodis de foscor, falta de transparència i corrupció, per què si la gent vigila la democràcia les possibilitats de corrupció seran menors i es podrà lluitar contra la desafecció, que és el gran perill al que s’enfronta Europa”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s