UNA ALTRA SUBVENCIÓ AL SECESSIONISME VALENCIÀ

L’Ajuntament de València ajuda amb 18.000 euros la RACV, una entitat blavera

L’equip de govern de Rita Barberá (PP) va aprovar en la seua última junta una subvenció de 18.000 euros per a la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), entitat caracteritzada pel seu anticatalanisme i que utilitza una normativa diferent de l’oficial de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

I no és l’única ajuda pública que rep. Més de la meitat del pressupost d’enguany de la RACV, xifrat en 328.700 euros, procedeix de subvencions de diferents administracions, segons va denunciar ahir el portaveu del grup d’Esquerra Unida, Amadeu Sanchis.

El regidor va qualificar d’“inacceptable” el “finançament del secessionisme lingüístic” del valencià [català] i va recordar que la llei de creació de l’AVL, en l’article 5, estableix que les administracions i les entitats que reben finançament públic han d’observar els criteris normatius d’aquesta institució.

“De moment, però, no podem acudir als tribunals per incompliment de la llei perquè l’Ajuntament ha procurat blindar-se”, va explicar a aquest diari Sanchis. El regidor es referia al fet que el consistori especifica expressament que la subvenció està condicionada a l’acatament de la normativa de l’AVL, un requisit que òbviament la RACV no compleix.

“Ara no podem més que demanar al govern municipal que exigisca a la RACV que abandone l’ús d’unes normes diferents, i que en cas contrari, se li retire la subvenció”, va especificar Sanchis. El següent pas serà “vigilar” i recopilar les publicacions de la RACV per “demostrar” davant la comissió de cultura de l’Ajuntament que aquesta entitat incomplix la normativa lingüística.

D’altra banda, el regidor d’EU va proposar que els 18.000 euros de subvenció de l’Ajuntament es destinen a la promoció i l’ús lingüístic del valencià.

Una altra de les entitats contràries a la unitat de la llengua i beneficiades amb subvencions públiques és Lo Rat Penat. La Generalitat Valenciana, amb Francisco Camps com a president, li va concedir 270.599,69 euros per a restaurar l’antic Palau d’Alaquàs, on s’allotja l’entitat. A més, la conselleria de Cultura va pressupostar en 2011 una subvenció de 46.870 euros per a Lo Rat Penat.

Font: El Punt

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s