ELS AGRICULTORS CALLOSINS PODRAN DEMANAR AJUDES PER AL NESPRO A LA UE

Un canvi en la legislació europea permetrà sol·licitar subvencions en 2014 a partir de dues hectàrees

Els productors de nespros de Callosa d’en Sarrià podran sol·licitar per primera vegada subvencions europees en 2014 sempre que disposen de més de dues hectàrees de cultiu i siguen catalogats com a “agricultors en actiu”, és a dir, que almenys el 5% dels seus ingressos provinguen de l’agricultura. Aquesta és una de les qüestions sobre la quals els va informar una delegació de Joves Agricultors ASAJA Alacant que es va desplaçar ahir fins a la localitat per a explicar novetats agrícoles, segons van explicar fonts del sindicat.

Entre les novetats, destaca el canvi en la Política Agrària Comunitària (PAC) de 2014 a 2020. Asaja va explicar que el pressupost s’ha concretat en 435,5 milions per al conjunt de la Unió Europea, així com els nous reptes econòmics, territorials i ambientals i el principal canvi, que consisteix en la substitució dels drets del Pagament Únic, que expiraran en 2013, per un nou model d’ajuda directa a l’hectàrea. Aquest canvi permetrà demanar les citades ajudes.

També es va informar sobre els canvis que introdueix la Llei 28/2011 de 22 de setembre per a la integració del Règim Especial Agrari en el Règim General de la Seguretat Social, així com la creació d’un sistema especial per a treballadors agraris per compte d’altri inclosos en el Règim General. Així mateix van tractar la restricció a la lliure circulació de romanesos, part important en la mà d’obra de la recollida del nespro. També van abordar en la reunió el nou Segur Creixent Pla 2011-Collita 2012. A més, Asaja ha decidit impulsar una nova oficina permanent per a poder atendre als productors durant tot l’any i no solament en els períodes de campanya.

Per a finalitzar, van abordar l’evolució de Callosa d’en Sarrià durant l’última dècada. Van informar que la producció de cítrics ha descendit un 25%, mentre que la de nespra s’ha contret un 13%. En l’actualitat, Callosa té una producció de 18.429 tones. ASAJA va assegurar que la localitat ocupa el lloc número 35 en el rànquing provincial de municipis agrícoles per superfície i que, no obstant això, ostenta la posició número 10 en el valor econòmic que genera la seua producció agrària, el primer de la Marina Baixa. Per als tècnics d’Asaja açò es deu al saber fer dels productors del municipi que gràcies a les seues tècniques de cultiu obtenen productes de gran qualitat i alts rendiments.

Font: Información

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s