EL SÍNDIC DE GREUGES REITERA A CANAL 9 L’OBLIGACIÓ DE PROGRAMAR EN VALENCIÀ

El defensor del poble valencià respon a la queixa d’un particular pel doblatge de sèries estrangeres al castellà

El Síndic de Greuges, José Cholbi, ha reiterat davant la direcció general de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) l’obligació d’intensificar la seua programació en valencià, segons ha informat en un comunicat la institució del defensor del poble valencià.

A més, Cholbi ha suggerit al màxim responsable de RTVV, José López Jaraba que, segons la seua disponibilitat pressupostària, arbitre totes les mesures que siguen necessàries per a augmentar progressivament la programació i formats televisius en valencià. José Cholbi es va dirigir a la direcció general de RTVV com a conseqüència de la queixa presentada per un particular, en la qual aquest denunciava que la televisió autonòmica emet habitualment sèries de televisió estrangeres doblades al castellà, mentre que en altres canals d’altres televisions autonòmiques, “que es troben dins del nostre sistema lingüístic”, sí s’emeten doblades.

En la seua resposta al requeriment inicial del síndic, RTVV manifestava que la ràdio i televisió autonòmiques promouen el foment de la llengua i la cultura valencianes en quasi tota la programació de les seues cadenes, i que RadiO 9 emet íntegrament en valencià i una oferta multimèdia moderna d’accés universal en les dues llengües oficials del País Valencià.

Davant la insistència de Cholbi perquè incremente la seua producció en valencià, López Jaraba es refereix a la població castellanoparlant del País Valencià a l’hora de justificar els programes puntuals i aquelles franges horàries que tenen programació en castellà. “No oblidem”, afig el director general de RTVV, “que la Comunitat Valenciana té dues llengües oficials, el valencià i el castellà, que tenen el mateix valor per a la Generalitat i les seues institucions i empreses públiques, com és el cas de

En resposta a les manifestacions de responsable del Grup RTVV, José Cholbi reitera que la televisió autonòmica ha d’augmentar progressivament la programació i els formats televisius en valencià.

Font: El País

Notícies relacionades:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s