EL TSJ ADMET A TRÀMIT EL RECURS CONTENCIÓS ADMINISTRATIU INTERPOSAT PER ECOLOGISTES EN ACCIÓ CONTRA EL PAI DE CALLOSA D’EN SARRIÀ

La Secció número 1 del TSJ analitzarà la legalitat del Pla Parcial i la modificació de la declaració d’impacte ambiental del PGOU aprovada per la Conselleria de Medi Ambient per la qual es declarava urbanitzable eixe sector.

El passat 4 d’octubre la Sala del Contenciós-Administratiu de la Secció Primera del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana mitjançant un Decret ha admés a tràmit la demanda interposada per la Federació Valenciana d’Ecologistes en Acció contra l’aprovació definitiva del Pla Parcial del sector Anibits-Margequivir per part de l’Ajuntament de Callosa d’en Sàrria en sessió plenària el 27 de juliol del 2011 i la modificació de la Declaració d’Impacte Ambiental per part de la Conselleria de Medi Ambient, per la que es declarava urbanitzable eixe sector el 3 de desembre del 2004.

El sector Anibits-Margequivir té una extensió de 1.764.000 m2 i es pretén la construcció de 2.178 vivendes, majoritàriament xalets unifamiliars de luxe, dos camps de golf, un hotel i diverses instal·lacions comercials. Eixe sector està en les faldes de la Serra de Bèrnia i ocuparia 140 ha de sòl forestal (més del 75% del sector) protegit per figures de la Xarxa Natura 2000 (Lloc d’Importància Comunitària i Zona d’Especial Protecció per a les Aus). Destruiria completament la vegetació existent en una superfície de 110 ha, algunes d’elles ocupades per Hàbitats d’Interés Prioritari de la Unió Europea definits en la Directiva 92/43/CEE.

Ecologistes en Acció recorda que “l’aprovació municipal i tota la tramitació administrativa ha comptat, de forma sorprenent, amb el suport unànime de tots els grups polítics presents en l’Ajuntament (PP, PSPV-PSOE i Bloc-Compromís). El PGOU, que contempla eixe sector com a sòl urbanitzable sense ordenació detallada, també va comptar amb eixa estranya unanimitat de tots els grups, estigueren en el Govern o en l’oposició“.

La propietat majoritària dels terrenys és d’una mercantil Miragolf Playa S.A. amb, segons afirmen des d’Ecologistes en Acció, “greus problemes econòmics, i amb crèdits amb amortitzacions reclamades per via judicial, i que no ha volgut fer-se càrrec de la promoció del Programa d’Actuació Integrada(PAI) corresponent“. El PAI està sent promogut per l’Ajuntament de Callosa d’en Sàrria, que destinarà al mateix 24,4 milions d’euros en el període 2011-2016, un 50% del pressupost municipal, per mitjà d’un crèdit bancari que podria superar el límit municipal del possible endeutament municipal que establixen les lleis (75% dels ingressos corrents). Els ecologistes es sorprenen doncs “és la primera vegada al País Valencià que un Ajuntament de forma inaudita promou directament la construcció de milers de xalets de luxe i camps de golf, en compte de promoure la construcció de vivendes de protecció oficial”.

Els ecologistes també afirmen que la modificació de la Declaració d’Impacte Ambiental duta a terme al desembre del 2004 per part de la Conselleria de Medi Ambient, i per la que es va declarar urbanitzable eixe sector, va obeir a fortes pressions de l’Ajuntament, que va presentar informes fraudulents de catedràtics i professors de les Universitats Politècniques de Madrid i València, que negaven l’existència dels valors naturals presents en el sector i pels que una gran part del mateix va ser inclosa en les figures de protecció ambiental de la Xarxa Natura 2000.

Per a Ecologistes en Acció el desenvolupament d’eixe sector suposaria una gravíssima agressió ambiental que assentaria un precedent inadmissible que desvaloraria eixes figures de protecció i que encoratjaria altres projectes urbanístics en altres espais de la Xarxa Natura 2000.

Notícies relacionades:

Anuncis

4 pensaments sobre “EL TSJ ADMET A TRÀMIT EL RECURS CONTENCIÓS ADMINISTRATIU INTERPOSAT PER ECOLOGISTES EN ACCIÓ CONTRA EL PAI DE CALLOSA D’EN SARRIÀ

 1. ¿No tienen otra cosa mejor que hacer en el ayuntamiento con nuestro dinero que adelantárselo a los promotores para hacer urbanizaciones de lujo? ¿Se han enterado de que hay crisis y que hay mucha gente con necesidades primarias que están por resolver en el pueblo? Dan asco

 2. Un apunt de rigor sense polemitzar: l’aprovació del PGOU de Callosa d’en Sarrià no va comptar amb la unanimitat de tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament. Era pel 2001 i el PP al govern (que no tenia la majoria) i el Bloc a l’oposició van aprovar aquest PGOU en el que es declarava aquest sector com urbanitzable. Ara, 10 anys després. i quan molts callosins han venut terres i l’Ajuntament ha adquirit compromisos i obligacions s’ens recordem?

  • Un altre apunt, també sense ànim de polemitzar: què vosaltres ara no heu votat a favor del PAI? Ara l’Ajuntament va a endeutar-se en milions d’euros, és a dir, el poble? Amb el vostre vot? No sigueu hipòcrites i es lleveu responsabilitats…

   • Assumim les nostres responsabilitats, però no la responsabilitat d’altres, ni tampoc la d’aquells que van callar i atorgar al 2001 quan nosaltres no votarem a favor del PGOU.
    Un altre apunt: devem diferenciar el PGOU i el PAI. El PAI es presenta sobre una zona que ja està declarada pel PGOU com a urbanitzable sense quasi cap al.legació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s