LA COORDINADORA PRESENTA UN RECURS DE REVISIÓ DAVANT LA CHX PEL SEU INFORME FAVORABLE A LA MACROURBANITZACIÓ DE CALLOSA

Simulació de la urbanització a Anibits-Margequivir

Simulació de la urbanització a Anibits-Margequivir

Denuncien que el consum de la urbanització serà superior en 736.000 m3 al calculat per la Confederació i que el consum de la resta del municipi també serà superior en 2.369.000 m3 al que assenyala l’informe.

Després de dos informes desfavorables, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va emetre el 19 de juliol un informe favorable sobre l’existència de recurs hídric suficient per a la urbanització i els dos camps de golf del sector Anibits-Margequivir.

El projecte pretén situar dos camps de golf, 2178 habitatges i un macrohotel dins d’un àrea declarada Zona d’Especial Protecció per a les Aus i Lloc d’Interès Comunitari dins de la Xarxa Natura 2000.

La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat considera que hi ha hagut un error de càlcul, tant en les necessitats d’aigua de la urbanització com en les necessitats del terme municipal de Callosa d’en Sarrià.

Denuncien que el consum de la urbanització serà superior en 736.000 m3 al calculat per la Confederació i que el consum de la resta del municipi també serà superior en 2.369.000 m3 al que assenyala l’informe. En total s’ha detectat un desfasament anual de 3.105.000 m3. A més a més, el consum individual que se li atribueix a cada resident del sector Anibits-Margequivir és molt menor que el consum individual actual dels habitants de la resta del municipi (un 33%).

L’error consisteix en que la suma total de volum d’aigua que ha deixat de comptabilitzar-s’hi com a consum dels habitants i visitants del sector Anibits-Margequivir és de 736.373 m3 anuals. I, a més, la suma total de la referència de consum de la resta de la població del municipi que ha deixat de comptabilitzar-s’hi és de 2.368.775 m3 anuals.

Aquests errors explicarien el fet de per què després de dos informes desfavorables emesos per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer el 2008 i 2010, s’emet ara un informe favorable on s’ha amagat involuntàriament un important consum.

La Coordinadora ha preferit presentar aquest recurs de revisió adduint que s’ha comès un error involuntari de càlcul, per a intentar que el problema es resolga en l’àmbit administratiu, ja que si es demostrara que l’error havia estat voluntari, caldria recórrer a la via penal, davant un possible cas de prevaricació.

Notícies relacionades:

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s