CALLOSA SOSTENIBLE DEMANA LA MOBILITZACIÓ DELS CIUTADANS PER SALVAR BÈRNIA

La plataforma ciutadana Callosa Sostenible ha iniciat una recollida de signatures per a demanar a l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià la protecció de la Serra de Bèrnia i la retirada del projecte de PAI del sector Anibits-Margequivir. Així insten als ciutadans i ciutadanes a adherir-se al manifest “Anibits-Margequivir: Protegim la Serra de Bèrnia” per a mostrar el seu rebuig al projecte d’urbanització a la Serra de Bèrnia.

 Aquest macro-projecte preveu la construcció de 2178 habitatges, dos camps de golf, un hotel, un aparcament i diversos complexos comercials en una zona protegida de la Serra de Bèrnia, declarada d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i Lloc d’Interès Comunitari (LIC) dins de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea.

Segons recorden des de Callosa Sostenible, “la Comissió de Peticions del Parlament Europeu intervindrà per a estudiar les irregularitats denunciades per diversos col·lectius ecologistes i plataformes ciutadanes, ja que no és concebible que l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià es faça endavant amb un projecte sense ni tan sols haver comprovat si afecta la integritat del lloc negativament. A més a més, l’informe de disponibilitat de recursos hídrics conté dades errònies, que fan que no es garantitze la disponibilitat d’aigua per abastir a la població de Callosa d’en Sarrià”.

El manifest per a la recollida de signatures i fomentar la participació ciutadana “insta als ciutadans i ciutadanes a signar per exigir la retirada del projecte de maro-urbanització, i mostrar la seua solidaritat amb els ciutadans i ciutadanes de la Marina Baixa”. Segons informen ja s’han arreplegat més de 500 signatures en els primers dies.

Els fulls de signatures es poden descarregar des de la web de l’associació: www.callosasostenible.com

Manifest:

Els sotasignants ens adherim al següent manifest:
Anibits-Margequivir: Protegim la Serra de Bèrnia

Els ciutadans i ciutadanes de la Marina Baixa ens sentim profundament preocupats per les conseqüències ambientals, socials i econòmiques que tindrà la construcció del PAI Anibits-Margequivir a Callosa d’en Sarrià, amb més de 2000 cases, dos camps de golf, un hotel i un aparcament, en una zona verge de la Serra de Bèrnia: la ruïna d’un entorn de gran valor ecològic, on els recursos hídrics i el creixement sostenible no estan garantits, on es vulnera una Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i Lloc d’Interés Comunitari (LIC) i que suposarà la pèrdua d’un espai històric, expressió d’unes relacions ecològiques que els nostres avantpassats, i també nosaltres, hem modelat amb el nostre treball.

Per això, exercint lliure i democràticament el nostre dret d’opinió i manifestació, demanem a l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià LA RETIRADA D’AQUEST PROJECTE URBANÍSTIC i l’inici d’un debat ampli, profund i democràtic, que oriente el futur dels nostres pobles i de la nostra comarca.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s