L’HOSPITAL MARINA BAIXA INSTAL·LA UNA TAULA INFORMATIVA SOBRE L’ALZHEIMER

L’Hospital Marina Baixa  va instal·lar ahir, amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, una taula informativa amb material divulgatiu sobre una malaltia que afecta a 50.000 persones al País Valencià.

La taula va estar atesa per l’Associació de Familiars, Malalts i Col·laboradors d’Alzheimer de la Marina Baixa, les finalitats principals de la qual són ajudar als malalts i els seus familiars, així com proposar la investigació i l’estudi de la malaltia.

A més, incentivar als ciutadans de la comarca, a organitzacions i a l’administració pública perquè s’interessen pels problemes que planteja la malaltia, és un altre dels objectius d’aquesta associació.

L’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa, que es caracteritza, en la seua forma típica, per una pèrdua progressiva de la memòria i d’altres capacitats mentals, a mesura que les cèl·lules nervioses moren i diferents zones del cervell s’atrofien.

Els seus principals símptomes són la pèrdua de memòria i la deterioració del pensament i la conducta, la desorientació en el temps i l’espai, alteracions en el raonament o canvis de personalitat. Així mateix, un baix nivell de consciència, la pèrdua de la capacitat d’adaptació o la incapacitat de cuidar d’un mateix, necessitant ajuda de forma permanent, és un altre dels símptomes de la malaltia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s