EL NEPOTISME PRESENT AL PGOU D’ALACANT

Sonia Castedo - Foto: L'informatiu

Brugal continua. Un nou informe policial demostra l’estreta vinculació entre l’empresa del germà de l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, i els plans d’urbanisme de la ciutat. Els beneficis familiars qüestionen la legalitat del PGOU i la continuïtat de Castedo al front de l’Ajuntament. Les irregularitats en la tramitació del Plan General d’Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat d’Alacant, inclòs en les investigacions pel cas Brugal, continuen aportant proves dels beneficis que, presumptament, la família dels alcaldes de la localitat van rebre. Ahir, es va publicar l’informe policial sobre la documentació intervinguda en les oficines de Salvetti Abogados y Consultores en el mes d’abril.

El bufet d’advocats en qüestió és propietat de l’exregidor socialista de l’Ajuntament d’Alacant, Javier Gutiérrez, i de José Luis Castedo, germà de l’alcaldessa alacantina Sonia Castedo. L’informe explica que els dos advocats van realitzar al·legacions d’empreses i particulars al PGOU, al·legacions que després van ser estimades en els punts que més afavorien a les pretensions sol·licitades mitjançant un altra societat constituïda per Gutiérrez. A més, l’informe apunta que pràcticament el 90 per cent dels ingressos de l’empresa d’advocats durant 2008 i 2009 provenien del PGOU.

En aquest sentit, també està en procés d’investigació el fet que l’exalcalde d’Alacant, Luis Díaz Alperi, comprara per tan sols 1.502 euros el 49% d’una societat a l’empresari Antonio Solana. La peça clau radica en què aquesta societat era propietària de dos vaixells, el valor dels quals s’estima en més de 600.000 euros.

L’oposició exigeix l’actuació de Fabra

“Senzillament, és il·legal que les mateixes persones siguen les que proposen i les que decideixen l’ordenació urbana de la ciutat d’Alacant”, va indicar ahir la diputada de Compromís, Mireia Mollà. “Els responsables polítics i tècnics implicats en les presumptes irregularitats del PGOU d’Alacant han de dimitir de manera immediata”, continuava la diputada, que recordava que “un PGOU sota sospita judicial per nombrosos delictes no pot ser de cap manera aprovat per la Generalitat”.

La portaveu del grup parlamentari d’EUPV, Marga Sanz, va demanar “la màxima depuració de responsabilitats”. Al mateix temps, va exposar que “és intolerable que a aquestes altures Castedo continue desenvolupant els càrrecs de diputada i alcaldessa com si res”. D’aquesta forma, EUPV exigia a Fabra que aparte a Castedo “definitivament i no deixe que continue embrutant les institucions”.

El síndic socialista en Les Corts, Jorge Alarte, també reclamava a Fabra que passe a l’acció. “Ha d’explicar amb rapidessa a la societat valenciana si va a enviar al Grup Mixt i suspendre de militància” a l’exalcalde d’Alacant, Luis Díaz Alperi, i a l’actual alcaldessa, Sonia Castedo. A més, també incloïa en aquest llistat a l’exalcalde de Torrevella i diputat autonòmic, Pedro Hernández Mateo, imputat per prevaricació i falsedat documental en la contracta de recollida de residus adjudicada pel seu Ajuntament.

Font: L’informatiu

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s