EL TSJV CONDEMNA CAMPOS I BETORET PER ACCEPTAR SUBORNS

El cercle s’estreny al voltant de Camps

La investigació per esclarir el cas Gürtel avança i ho fa dibuixant cada vegada un panorama més negre per a Francisco Camps. Després de confessar la seua culpabilitat al juliol, Campos i Betoret, dos dels processats per la mateixa causa que se li imputa a l’expresident, han estat condemnats, pel Tribunal Superior de Justícia de València (TSJV), a pagar una multa de 9.600 euros.

REMEI CALABUIG. L’Informatiu

Culpables d’acceptar suborns durant l’exercici del seu càrrec públic. Així declara a Víctor Campos, exvicepresident del Consell, i a Rafael Betoret, cap de gabinet de la Conselleria de Turisme en el mateix període, la sentència dictada pel jutge del TSJ de València, Juan Climent. La resolució afirma que ambdós van acceptar regals, en forma de vestits, de la trama corrupta Gürtel, capitanejada per Correa, a canvi de contractes públics de la Generalitat Valenciana. Cadascun d’ells haurà de fer front a una multa de 9.600 euros, a les despeses processals i a més, hauran de tornar les peces de roba acceptades o l’import de les mateixes.

Una sentència esperada després que, a les darreries del mes de juliol, el jutge José Flors dictara un auto en què ordenava l’obertura del judici oral, acceptant així la tesi de la Fiscalia Anticorrupció i de l’acusació socialista. Llavors, Campos i Betoret decidiren declarar-se culpables i estalviar-se les sessions de judici. Francisco Camps, imputat en la mateixa causa junt amb Ricardo Costa, decidia emprendre un camí diferent. Deixava el càrrec com a President del Consell per dedicar tots els seus esforços a defensar-se de la imputació per un presumpte delicte de suborn.

I si aleshores la seua imatge ja quedava molt deteriorada per la culpabilitat confessada del seus companys, ara que han estat condemnats judicialment a Francisco Camps li queden pocs arguments per mantenir en peu la seua línia de defensa. Quan s’assega a la banqueta dels acusats, Camps haurà de justificar-se d’idèntiques acusacions, que ja han estat provades en dos dels processats per la mateixa causa.

Després d’aquesta condemna la seua participació en el procés no acaba, ja que podrien ser citats a declarar, com a testimonis, en el judici a Camps si alguna de les parts personades en el procés així ho demana

Està previst que la data del judici a Camps i Costa es conega abans de les eleccions del 20 de novembre, un fet que l’expresident ha tractat recentment d’impedir per les possibles conseqüències electorals que se’n derivarien, si finalment es declarat culpable.

Malgrat que, Francisco Camps va afirmar que deixava la Generalitat per posar-se a treballar en la seua defensa i demostrar, el més prompte possible, la seua “honorabilitat” i innocència, sembla que la celebració anticipada dels comicis li ha llevat aquesta pressa. L’expresident ha apel·lat a l’article 23.3 de l’Estatut d’Autonomia dels valencians per evitar el judici o en tot cas, aconseguir que siga el Tribunal Suprem el que el jutge, ja que segons afirma el seu advocat, els fets (de ser vertaders) s’hagueren produït a Madrid, el que suposa que, segons l’Estatut, l’encarregat de jutjar-lo seria la Sala Segona del Tribunal Suprem. Si aquesta demanda prospera, Camps aconseguiria retardar la data del judici, perquè el cas (després de més de dos anys de procés i de passar per tres tribunals) hauria de començar de nou i evitaria sotmetre’s al Jurat del TSJ valencià.

Un fons d’armari car per a les arques valencianes

La sentència contra Campos i Betoret reconeix que acceptaren dels promotors del cas Gürtel diversos regals en concepte de suborn, a canvi que el Govern de la Generalitat Valenciana fera determinades concessions públiques, que suposadament reportaren a les empreses privades implicades quasi vuit milions d’euros en contractes adjudicats ‘a dit’ i d’altres tres dels pressupostos destinats a la visita del Papa a València. Els caps de la trama també estan acusats de finançar il·legalment el PP regional.

Així, a Campos li regalaren dos vestits, dos pantalons, una americana i un jaqué per valor de 5.529 euros. Per la seua banda, Betoret va obtenir 11 vestits, 4 americanes, 2 abrics i uns pantalons. En total 13.499 euros, a canvi que els dos càrrecs públics “prengueren decisions o desplegaren la seua influència sobre determinades matèries” en relació a les que Francisco Correa i Álvaro Pérez “mantenien importants interessos econòmics”, com assegura el magistrat en la sentència.

Però, després d’aquesta condemna la seua participació en el procés no acaba, ja que podrien ser citats a declarar, com a testimonis, en el judici a Camps si alguna de les parts personades en el procés (la Fiscalia, el PSPV, l’advocat de Camps o el de l’exsecretari general del PP valencià, el diputat Ricardo Costa) així ho demana.

Font: L’Informatiu

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s