PRIMER PAS GARANTIT PER TORNAR A VORE TV3

El Congrés dóna el vistiplau perquè es debata la ILP que permetria veure TV3 al País Valencià i que es tramitarà la legislatura que ve.

El primer pas perquè la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió Sense Fronteres, que preveu el lliure intercanvi d’emissions entre territoris que comparteixen llengua, esdevinga una llei està garantit després que la majoria de grups del Congrés, incloent-hi el PSOE, hagen anunciat que votaran avui a favor de la seua presa en consideració. De fet, la ministra de Defensa i diputada Carme Chacón va assegurar ahir que els socialistes donaran el vistiplau “tots junts” a la proposta, un suport que se suma al d’uns altres grups minoritaris, com ara CiU, PNB, ERC i IU. Però aquesta votació serà només un tràmit que haurà de ser referendat en la pròxima legislatura, en què la composició de la cambra previsiblement canviarà de manera significativa. Acció Cultural del País Valencià (ACPV), promotora de la ILP, confia que tot i l’esperada majoria del PP a partir del 20-N, la proposta hi prospere. “El resultat d’un tema com aquest no pot estar sotmès a un canvi de majories perquè parlem de pluralitat informativa i de defensa de les llengües. L’únic que demanem amb la ILP és l’aplicació de la Carta Europea de les Llengües Minoritàries, que ja va ser ratificada pel Congrés en 2000”, va declarar ahir Toni Gisbert, coordinador d’ACPV.

L’entitat i tots aquells que van assistir amb indignació el febrer passat a l’apagada d’emissions de TV3 al País Valencià estaran molt atents al signe del vot dels diputats del PP avui, clau per determinar les possibilitats del futur de la ILP. Des d’ACPV es confia que el canvi en la presidència de la Generalitat, amb la substitució de Francisco Camps –l’instigador de les multes a ACPV per oferir el senyal de TV3– per Alberto Fabra, que de moment ha exhibit un tarannà conciliador, contribuïsca a moderar la posició del PP pel que fa a les emissions i les sancions.

El debat sobre la presa en consideració de la ILP començarà avui a les 16 h. No està previst que cap representant de la comissió promotora hi prenga la paraula.

Font: El Punt

Notícies relacionades:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s