LA UNIÓ CONSIDERA IRRISORIA L’ASIGNACIÓ DE 4,2 MILIONS D’EUROS AL PAÍS VALENCIÀ PER LA “CRISI DEL COGOMBRE”

LA UNIÓ considera irrisoria la quantitat assignada per al País Valencià pels danys ocasionats per la falsa alarma generada sense proves per l’afecció del bacteri E-coli a principis de l’estiu i que s’ha confirmat en 4,2 milions d’euros (menys del 6% del pressupost per a tot l’Estat espanyol), quantitat amb la qual no arriba a cobrir-se el 10% dels danys.

En este sentit, LA UNIÓ va valorar des d’un principi que les pèrdues ocasionades ascendien a més de 20 milions d’euros entre la producció, el transport, la manipulació i els magatzems. No obstant això, el fet que la crisi aparegués just a la fi de campanya, i que es quedaren molts productes per recol·lectar o amb liquidacions per als productors per sota dels costos de producció, va fer ascendir el volum de pèrdues en més de 60 milions d’euros, pel que les conseqüències negatives van ser majors i ja era tard per a buscar altres eixides.

Ramón Mampel, secretari general de LA UNIÓ, afirma que “les conseqüències negatives per al País Valencià han estat majors del que s’esperava, pel que és ridícul el repartiment que s’ha donat a nostra Comunitat”.

Per a LA UNIÓ, el sector hortofruitícola valencià ha resultat molt perjudicat des que es va originar el procés i amb les últimes dades es confirma la idea que les ajudes europees no compensaran els danys produïts. Per això, Mampel, recorda al Govern espanyol que “per a millorar la situació del sector en el nostre país, prèviament cal assegurar els interessos dels professionals agraris en els fòrums internacionals i no trobar-nos amb aquestes xifres tan ridícules, conseqüència d’un repartiment mal estudiat”.

Per altra banda, LA UNIÓ insistix de nou en la necessitat de reforçar la imatge dels productes hortofruitícoles espanyols i valencians en l’àmbit de la Unió Europea amb l’objectiu de rescabalar el dany ocasionat per la dolenta gestió de la “crisi del cogombre” per part de les autoritats alemanyes i europees en general i elevar al sector hortofrutícola del nostre país al lloc que li correspon.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s