DENUNCIEN QUE LA PUBLICACIÓ DE LA DECLARACIÓ D’IMPACTE AMBIENTAL DEL PGOU DE CALLOSA ES FA AMB 7 ANYS DE RETARD

Demanen la modificació de la Llei d’Impacte Ambiental valenciana

Ecologistes en Acció ha mostrat “sorpresa i estupor” davant la recent publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, d’una modificació de la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) corresponent al Pla General d’Ordenació Urbana de Callosa d’en Sarrià amb un retard de quasi set anys. Aqueixa modificació de la DIA va ser aprovada el 3 de desembre de 2004 pel director General de Gestió de Medi Natural, Francisco Javier Gómez Martín i s’ha publicat en el DOCV el passat 16 d’agost.

Segons denuncien els ecologistes, les DIAs s’han de publicar obligatòriament en el DOCV per a coneixement públic, segons determina la Llei 2/1989 Valenciana d’Impacte Ambiental. “Aqueix retard injustificable ha suposat una ocultació al públic durant quasi set anys d’aqueixa Resolució de tanta importància, doncs va suposar admetre com urbanitzable el sector Anibits-Margequivir on l’Ajuntament de Callosa pretén situar més de 2.100 xalets, un gran camp de golf, un hotel i altres instal·lacions en una zona de muntanya, de la Serra Bèrnia, on anteriorment la Conselleria de Medi ambient havia vetat aqueix desenvolupament urbanístic per qüestions ambientals en la DIA original”. Aqueix sector ocupa en un 75% terrenys protegits que pertanyen a la Xarxa Natura 2000, xarxa europea d’espais protegits, per doble motiu, ja que és un Lloc d’Importància Comunitària (LIC) i una Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA). Precisament ha estat ara (en el Ple del 27 de juliol de 2011) quan l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià per unanimitat dels grups polítics (PP, PSPV-PSOE, BLOC) ha aprovat definitivament el Pla Parcial del Sector Anibits-Margequivir rebutjant les al·legacions de nombrosos ciutadans i col·lectius ecologistes.

La Conselleria de Medi ambient amb aquesta publicació, de forma indisimulada, vol donar suport l’aprovació d’aqueix Pla Parcial, ja que va suposar en 2004, de forma inaudita, modificar la DIA inicial i admetre les “al·legacions” de l’Ajuntament, protegides per informes elaborats “ad hoc” per professors de les Universitats Politècniques de Madrid i València, que no van ser sotmesos a informació pública ni estaven en l’expedient del PGOU. A més el passat mes de març, la Conselleria després de l’estudi de les repercussions del mateix en la Xarxa Natura 2000 ha considerat “compatible” el desenvolupament del Pla Parcial amb els valors ambientals d’aqueixos espais protegits.

Per a Ecologistes en Acció aqueixos fets demostren l’obsolescència de la Llei 2/1989 Valenciana d’Impacte Ambiental, que necessita una nova i profunda formulació, donat el temps transcorregut des de la seua aprovació en 1989 i els importantíssims canvis legislatius ocorreguts en aqueix tema en la normativa europea i estatal. En concret els ecologistes exigeixen per a garantir la participació pública en temes de medi ambient, en la línia del Conveni d’Aarhus, que les DIAs siguen de coneixement públic de forma immediata a la seua aprovació i es publiquen en el Diari Oficial amb un retard màxim d’un mes, com per altra banda ocorre en altres Comunitats Autònomes. “És inacceptable que el públic interessat que haja participat en el procés d’avaluació ambiental d’un pla o d’un projecte no tinga coneixement de la resolució final de l’autoritat ambiental en el temps oportú, ja que ni tan sols es comunica, com abans es feia, aqueixa resolució als al·legants o participants en el procediment”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s