EL BLOC DENUNCIA LA DEGRADACIÓ DELS VOLTANTS DEL CEMENTERI MUNICIPAL

Enderrocs al costat del Cementeri

El BLOC de Callosa d’en Sarrià denuncia un abocament il·legal d’enderrocs a la vora del Cementeri Municipal creant “un lamentable impacte visual per a tots els turistes que visiten les Fonts de l’Algar”.

Segons informen, des de ja fa mesos, s’està abocant enderroncs en la citada parcel·la de tal forma que el nivell de la cota ha pujat ja uns vuit metres en algunes parts de la zona. El material abocat éssent part, asfalt i rajoles possiblement procedents de l’alçament d’algun carrer o d’algun obra.

Joan Tasa, regidor del grup BLOC-Coalició Municipal Compromís, ja es va interessar per l’assumpte en l’últim plenari, on va preguntar a l’Alcaldia i al tècnic municipal si existia algun projecte d’actuació sobre la zona. Tasa explica que “segons ens van explicar al Plenari, ja existia un informe d’expedient sobre el cas. L’informe ja citat de l’Oficina Tècnica Municipal data del dia 15/7/11 i la visita realitzada pel tècnic és del dia 14/7/11, com és coneix, la parcel·la afectada en un lloc d’alta visibilitat per a qualsevol, per això entenem que la situació era coneguda i visible des de fa mesos. Així doncs, no entenem la desídia de l’Ajuntament davant la situació per que la regidoria d’Urbanisme no ha sol·licitat cap informe fins al mes de juliol”.

Pel moment, el regidor del BLOC Joan Tasa ja ha enviat un escrit a l’Ajuntament demanant que es prenguen mesures davant la situació. Segons les declaracions del regidor: “d’una banda demanem a l’Ajuntament que explique per quin motiu encara no ha instruït sobre el cas. Així com que el consistori busque qui és el responsable del material abocat i el propietari de la parcel·la. A més a més, instem a l’Ajuntament a realitzar un expedient sancionador per abocament il·legal d’enderrocs com ho marca la llei.

Però segons Joan Tasa “la situació no estarà solventada fins que la zona no quede com estava, és per això que exigirem un informe de restabliment de la realitat física”.

L’executiva local del BLOC-Compromís de Callosa d’en Sarrià afirma que “la deixadesa de la situació no acaba ací, al mateix lloc, existeix una zona de reciclatge i lloc per tirar el fem. Aquest, està en condicions d’abandonament total. Al lloc s’han llançat nombrosos enderrocs com ara, mobles, rames i plantes, vidres, plàstics, etc. Tal com el Bloc cita al seu comunicat, Batiste Saval, alcalde del municipi, va explicar al plenari que “és cosa de tots mantindre netes aquestes zones i forma part de l’educació ciutadana”, al que Lumi Puigcerver, regidora del BLOC va respondre què “és correcte que és cosa de totes i tots, hi estem d’acord, però l’Ajuntament ha de vetllar per les condicions de les zones municipals, i si cal enviar un equip de neteja per a restablir la zona, s’haurà de fer. Perquè la situació és coneguda per tots, i són moltes les queixes que hem escoltat sobre el cas”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s