LA CONFEDERACIÓ DEL XÚQUER AVALA LA URBANITZACIÓ DE CALLOSA

Segons informació publicada ahir al diari El País, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer avala el projecte d’urbanització del sector Anibits-Margequivir que preveu la construcció de més de 2000 habitatges i dos camps de golf en Callosa d’en Sarrià. L’organisme accepta que l’aigua necessària està prevista en la planificació.

La Confederació del Xúquer avala un PAI de 2.000 pisos i golf en Callosa
L’organisme accepta que l’aigua necessària està prevista en la planificació
ARTUR BALAGUER – Alacant – 08/08/2011

Callosa d’en Sarrià va aprovar definitivament el passat 27 de juliol el pla parcial Anibits-Margequevir, on caben més de 2.000 habitatges i un camp de golf, després d’avalar la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) que hi ha recursos hídrics suficients. L’organisme va emetre primer a l’octubre de 2010 un dictamen desfavorable en considerar que no s’acreditaven els recursos disponibles, i després va emetre un altre favorable nou mesos després, encara que matisant que ho feia “sense perjudici de les determinacions que, com a conseqüència d’estudis més detallats o nova documentació es puguen establir en les autoritzacions que preceptivament, si escau, s’han d’obtenir d’aquest organisme”.

La CHJ va acceptar les al·legacions que va remetre Callosa sobre la base de “un informe dels serveis tècnics municipals ratificat mitjançant acord de la Junta de Govern Local d’11 de maig de 2011”. Cinc setmanes després d’aqueixa data, l’organisme de conca va remetre la documentació modificant el seu criteri inicial i acceptant que els cinc hectòmetres cúbics que pot arribar a consumir la nova urbanització (Callosa consumeix set hectòmetres cúbics) estaven prevists en la planificació hidrològica per a 2015.

Segons fonts coneixedores de l’expedient, la Comissaria d’Aigües de la CHX ha decidit obrir un procediment per a legalitzar els tres pous de Sacos que proveeixen d’aigua potable a tota La Marina Baixa i que han estat explotats en règim de tolerància, però sense tenir la concessió administrativa, pel Consorci d’Aigües de la Marina Baixa, els regants de Callosa i el propi Ajuntament des de principi dels anys vuitanta del segle passat. En la definitiva dotació d’aquests aqüífers s’emmarcaria la justificació final donada per l’organisme de conca de l’existència de recursos hídrics suficients para quasi doblegar l’actual demanda del municipi, d’amb prou faenes 8.000 habitants.

L’Ajuntament tramita un pla en la Serra de Bèrnia anul·lat pel TSJ

El PAI Anibits-Margequevir limita amb el terme municipal d’Altea i ocupa 1,8 milions de metres quadrats, el 95% propietat de Miragolf Platja, SA, on pretén construir 2.178 habitatges de luxe i un camp de golf en la faldilla de la Serra de Bèrnia. Durant la seua exposició pública, el pla va acumular 648 al·legacions en contra, encara que, paradoxalment, ha estat recolzat pel PP, el PSPV (que va iniciar la seua tramitació abans de 2003) i el Bloc de la localitat i ha generat més contestació en altres poblacions com Benissa o Altea, que comparteixen la serra amb Callosa. La seua tramitació ha estat tortuosa perquè el projecte presentat en 2005 per Miragolf Platja, SA, va ser anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i ara ho impulsa per gestió directa el mateix Ajuntament, que va rebre la cessió de la propietat intel·lectual de tota la documentació que va tramitar en el seu moment Miragolf, de la qual solament s’ha eliminat l’heliport que la mercantil pretenia construir.

La portaveu del partit Cipal d’Altea, Carolina Punset, ha criticat que el PAI pretenga enviar les aigües negres residuals de més de 5.000 futurs residents a la depuradora alteana, “perquè es troba col·lapsada”. I el portaveu ecologista, Carlos Arribas, ho qualifica com un “desastre ambiental” perquè “el 75% del PAI ocupa una Zona d’Especial Protecció d’Aus o el Lloc d’Interès Comunitari”. No obstant això, la Direcció general del Mitjà Natural de la Generalitat va declarar el passat 11 de maig “la compatibilitat” del pla parcial “amb l’adequada conservació dels hàbitats i espècies protegits”.

Al mateix temps que el Consistori promou més de 2.000 habitatges de luxe, assegura que no “s’estableix la necessitat de destinar part de sòl del sector a habitatge protegit”, ja que “la reserva de VPO se situa en els sectors de sòl urbanitzable confrontants al casc urbà”.

Font: El País

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s