ALTEA DEMANA DE NOU DECLARAR EL RIU ALGAR COM A PARC NATURAL DESPRÉS DEL REBUIG DEL CONSELL

Desembocadura Riu Algar, Altea

PP i Cipal proposen incloure-ho en la mateixa àrea de Serra Gelada per a garantir la protecció del entorn. Buscar un “Pla B” per a garantir, per sobre de tot, la protecció del tram del riu Algar i el seu entorn del seu pas per Altea. Aquest és precisament l’objectiu de la moció que va tornar a aprovar ahir el ple, però aquesta vegada amb una esmena dels grups PP i Cipal que consisteix a incloure l’Algar com a part del Parc Natural de Serra Gelada per a assegurar la seua protecció. Aquest “Pla B” s’ha contemplat en cas que la sol·licitud original, la de declarar l’entorn del riu com a Parc Natural amb entitat pròpia, siga desestimada per segona vegada per la Conselleria de Medi ambient.

I és que el passat 24 de maig, la Direcció general de Territori i Paisatge de la Generalitat va desestimar la petició de l’Ajuntament de declarar com a Parc Natural el tram del riu Algar i el seu entorn del seu pas pel municipi. Aquesta notícia va caure com un pitxer d’aigua freda entre tots els grups polítics que el passat 31 de març havien aprovat per unanimitat aquesta moció.

Malgrat la negativa, l’Ajuntament no es rendeix en la seua particular lluita per la preservació de l’entorn del riu. I ahir van aprovar en el ple una nova moció urgent amb les mateixes intencions, però amb un lleuger matís: una esmena presentada per PP i Cipal, perquè en cas que siga rebutjada la sol·licitud, s’incloga en el Parc Natural de Serra Gelada ja existent. Aquesta alternativa reduiria el problema de despesa i inversió que es requereix per a la declaració de Parc Natural, una de les principals causes que expliquen la negativa rebuda el 24 de maig.

El portaveu socialista, Eloy Hidalgo, va manifestar el seu desacord de la presentació de l’esmena adduint que el riu Algar “té la seua pròpia idiosincràsia i deu comptar amb el seu ens protector i ser declarat Parc Natural”.

Font: Información

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s