EL GOVERN ESPANYOL ALÇA EL VET A LA ILP PER TV3

El projecte ‘Televisió sense fronteres’ es debatrà al Congrés en setembre

El govern espanyol, com es va comprometre a fer davant Acció Cultural del País Valencià (ACPV) el ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, va desbloquejar el 18 de juliol la tramitació al Congrés dels Diputats de la iniciativa legislativa popular (ILP) Televisió sense fronteres, decisió que va transcendir ahir.

La seua aprovació per les Corts espanyoles permetria l’intercanvi de senyals de televisió sense restriccions en territoris que comparteixen la mateixa llengua. La proposta se sotmetrà a la presa en consideració dels diputats a partir del 13 de setembre.

La ILP és l’aposta d’ACPV per resoldre definitivament el conflicte de les emissions de TV3 al País Valencià, cancel·lades per l’entitat d’Eliseu Climent al febrer amb motiu de les fortes sancions imposades per la Generalitat, llavors presidida per Francisco Camps.

L’associació s’oposa a la concessió d’un nou múltiplex –el tercer– al govern valencià per fer efectiva la reciprocitat entre Canal 9 i TV3 perquè aquesta circumstància faria augmentar el marge de discrecionalitat en matèria de comunicació del PP, que ha poblat la graella valenciana de televisions afins. El nou president de la Generalitat, Alberto Fabra, sí és partidari del retorn de TV3, però amb la fórmula del tercer múltiplex.

Font: El Punt

Notícies relacionades:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s