CANAL 9, PITJOR IMPOSSIBLE

Foto: EFE

La cadena valenciana registra les xifres més baixes d’audiència de la seua història, arrossega un deute insostenible i manté en la marginació l’oposició

Radiotelevisió Valenciana (RTVV) es troba dins d’un pou sense fons. Amb una audiència per terra (Canal 9 només va assolir el 5,4% del share total el juny passat), un deute d’escàndol (1.300 milions d’euros reconeguts) i una credibilitat sota mínims, l’ens públic afronta el seu pitjor moment.

“És una televisió impossible que va a la contra d’una part de la societat”, assegura José Ignacio Pator, membre del consell d’administració de RTVV en representació del PSPV-PSOE. Pastor es refereix al veto sense contemplacions que hi pateixen tots aquells col·lectius crítics amb el PP de Francisco Camps, que són sistemàticament silenciats.

Mentre la cadena sosté que darrera d’aquesta caiguda al precipici de l’audiència es troba l’ampliació de l’oferta televisiva amb l’arribada de la TDT, el cert és que els múltiples i quotidians exemples de manipulació informativa han generat una desafecció total per part d’aquella part de la ciutadania que no vota el PP i que ha deixat de veure Canal 9. “Ací no hi ha una fidelització de públic perquè la gent no sent que n’és la seua. Canal 9 ha perdut posicions de manera accelerada perquè no representa tots els valencians”, diu Pastor.

TV3, per exemple, triplica en audiència Canal 9, que fins i tot és superada per autonòmiques molt més joves que ella, com ara les d’Astúries, Aragó o Castella-la Manxa.

A més del descrèdit en què ha caigut, Canal 9 presenta una programació que ha girat l’esquena a les generacions més joves i als entorns urbans: el gruix dels seus seguidors se situa en la franja de població que supera els 60 anys i en les localitats de menys de 20.000 habitants. Per si fóra poc, el deute de la cadena amb Mediapro, propietària dels drets de la Lliga de futbol, n’ha posat fi a les retransmissions, una gran font d’audiència.

 

Vasos comunicants: de la televisió al govern del PP

La recent incorporació de la fins ara directora de la divisió televisiva de RTVV, Lola Johnson, com a consellera portaveu i de Cultura del govern de Francisco Camps, fa palesa l’estreta connexió entre el PP i la cadena. De fet, l’anterior director general de l’ens, Pedro García, havia exercit amb anterioritat com a cap de premsa del president de la Generalitat. Gestors com ara Johnson i García han conduït la cadena a una situació financera límit. Els seus proveïdors estan cobrant a un termini de 600 dies, la qual cosa ha afonat moltes productores i ha devastat el sector del doblatge, que ja fregava la inanició per la cada vegada més escassa oferta de valencià [català].

Font: El Punt

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s