LA UNIÓ DEMANARÀ AJUDES PER ALS LLAURADORS AFECTATS QUE ES QUEDEN FORA DE LES CONCEDIDES PEL BACTERI E-COLI

Més de 300.000 quilos de nespro llençats a les escombraries

LA UNIÓ de Llauradors demanarà ajudes a la Conselleria d’Agricultura i al Ministeri de Medi Rural per a tots els llauradors afectats del País Valencià que es queden sense poder rebre les concedides per a pal·liar els efectes del bacteri E-coli.

La Comissió Europea únicament ha possibilitat l’accés al repartiment dels 210 milions d’euros atorgats en ajudes als productors de cogombre, tomaca, enciam, pebrera i carabasseta. Queden fora per tant els d’altres hortalisses, cítrics, així com el meló, el meló d’Alger o la fruita típica d’estiu com albercoc, bresquilla, pruna, cirera, nespro o nectarina, cultius tots ells que s’han vist perjudicats per les conseqüències de les acusacions falses cap als cogombres espanyols.

Per exemple la campanya del nespro de la denominació d’origen Callosa d’en Sarrià a punt de concloure és un autèntic desastre degut al fet que la crisi del cogombre s’ha estés a tots els productes hortofruitícoles espanyols. El tancament del mercat italià pel bacteri E-coli, principal canal de comercialització del nostre nespro on es ven el 60 per cent de la producció, ha portat conseqüències molt negatives i les pèrdues seran sens dubte quantioses. És la primera vegada en molts anys que els llauradors de Callosa s’han vist obligats a destruir producte i en aquest cas ja duen més de 300.000 quilos llençats a les escombraries.

LA UNIÓ de Llauradors remetrà un escrit tant a la Conselleria d’Agricultura com al Ministeri de Medi Rural, una vegada quede clar el repartiment de les ajudes europees i si no existeix possibilitat d’ampliar-les a altres cultius, perquè tinguen a compte que els llauradors afectats pels efectes del bacteri no es limiten als de cinc cultius d’hortalisses.

LA UNIÓ considera que els productors de la Comunitat Valenciana van a resultar molt perjudicats en la distribució d’aquestes ajudes europees. Amb les limitacions existents la major part de les de l’àmbit europeu aniran cap a Holanda i en l’àmbit espanyol es traslladaran a Andalusia.

Font: La Unió

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s