“BIG JUMP”, SALT A L’ALGAR PER LA SALUT DELS RIUS

foto: Información

WWF celebra en Callosa d’en Sarrià  el “Big Jump 2011” per a reivindicar la neteja de les lleres

Prop de 200 persones van acudir ahir a les fonts del riu Algar, en el municipi de Callosa d’en Sarrià, per a participar en el denominat “Big Jump 2011”, una iniciativa empresa pel grup ecologista WWF per a reivindicar la bona salut de les lleres dels rius, i que es va celebrar simultàniament en tota Espanya mitjançant salts, per part dels seus membres i simpatitzants, a diferents rius i tolls del territori nacional.

L’origen de la cita, que per segon any consecutiu en la província d’Alacant es realitza en el riu Algar, és l’anunci realitzat fa uns anys per la Unió Europea en el qual anunciava que a partir de l’any 2015 els diferents estats estaran obligats a recuperar el bon estat ecològic de tots els rius europeus.

Per a llavors, segons van explicar els ecologistes, “hauríem de poder banyar-nos en les aigües de les nostres lleres com ho fèiem fa cent anys”. Un objectiu pel qual mereix la pena, com a mínim, “banyar-se” literalment per la causa amb un bon capbussó.

De fet, va anar en 2002 la “European Rivers Network” l’organització que va convocar el primer “Dia Internacional del Bany” en l’Elba per a reivindicar la neteja d’aquestes lleres. En aquella ocasió, segons van recordar des de WWF, es van establir 55 llocs al llarg d’1.000 quilòmetres de riu, des de la República Txeca fins a Hamburg, i van participar més de 100.000 persones, un èxit de convocatòria del que va nàixer el “Big Jum”. Aquest, ahir, s’havia fixat com a meta concentrar a més de mig milió de persones. En Callosa, almenys, van congregar a dos centenars.

D’aquests, uns 50 van accedir al lloc en l’autobús que l’organització ecologista va organitzar des d’Alacant. La resta va pujar en els seus vehicles particulars. Allí se’ls van unir els turistes que solen acudir a passar el dia al paratge natural i fins i tot l’alcalde de la localitat, Batiste Saval. Enfront de tots, a mig dia, els ecologistes van llegir un manifest en el qual demanaven “rius lliures”, doncs la campanya d’enguany centra la seua denúncia en l’eliminació de preses obsoletes (Espanya és el país europeu que més té per habitant), sèquies i “obstacles inútils que dificulten el curs natural dels rius i amenacen la supervivència de moltes espècies”, segons van apuntar.

 

Seguiment de la reforestació de WWF

Des de fa alguna cosa mes de 10 anys d’octubre fins a març, el grup de WWF de la província d’Alacant realitza activitats de restauració forestal en la Serra de les Àguiles, situada en Orito (Montfort). Durant els mesos de primavera i estiu es realitza un seguiment, cens de supervivència dels plançons i millora dels mateixos, en les quals participen membres del grup i altres col·lectius com a associacions de veïns i juvenils. El dissabte 23 de juliol organitzaran una eixida a la zona. Es tracta d’una jornada de formació per a identificar espècies i d’ús de guies botàniques i materials per a pròximes reforestacions. El correu electrònic de contacte és: grupoalicante@wwf.es

Font: Información

Anuncis

Un pensament sobre ““BIG JUMP”, SALT A L’ALGAR PER LA SALUT DELS RIUS

  1. Vos hau fixat amb el color de l’aigua del Toll Blau? Ai si sabiereu on van anar les aigues de la fossa sèptica dels serveis de l’Algar l’ivern passat…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s