URGÈNCIES DE LA MARINA BAIXA PARTICIPA EN UN PROGRAMA DE PREVENCIÓ D’ACCIDENTS INFANTILS

Es tracta d’actuar sobre el redissenye, la fabricació o l’etiquetatge dels joguets, disminuint, així, les lesions i morts que  pogueren ser evitables

El servei d’Urgències del Departament de Salut de la Marina Baixa participa en el Programa Integral de Prevenció d’Accidents Domèstics Involuntaris (PIPADI) dins del País Valencià.

A més de la labor assistencial que diàriament es realitza en el Servei d’Urgències, la participació en aquest tipus d’iniciatives aporta el valor afegit de transmetre informació útil per a la millora de productes que estan en contacte amb el ciutadà i que són elaborats pels diferents fabricants.

Així, el projecte PIPADI és un acord entre la Conselleria de Sanitat i l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets amb l’objectiu de tenir informació sobre els accidents infantils involuntaris per a actuar sobre el re-disseny, la fabricació o l’etiquetatge dels joguets, disminuint, així, les lesions i morts que pogueren ser evitables.

Un element essencial del Programa Integral de Prevenció d’Accidents Domèstics Involuntaris és la recollida de dades  sobre accidents infantils que acudeixen al Servei d’Urgències de l’Hospital Marina Baixa.

Segons explica el Cap del Servei d’Urgències del departament de Salut de la Marina Baixa, el doctor Francisco José Navarro, “per a arreplegar aquestes dades, s’estan utilitzant enquestes que es lliuren als pares i que ajuden a registrar les circumstàncies, l’objecte que provoca l’accident o el lloc en el qual es produeix, a més de detectar l’abast de les lesions i la necessitat de proves complementàries que generen aquest tipus d’accidents”..

La Metgessa responsable, la Dra. Itziar González, assenyala a més que “amb totes les dades arreplegades, s’estudien els possibles factors de risc associats als accidents com poden ser entorns propicis a aquest tipus de contratemps,  comportaments temeraris, productes que comporten perill en mans dels xiquets i transmetre’ls, així, als fabricants per a modificar el seu disseny i fer-los més segurs”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s