ESCOLA VALENCIANA DENUNCIARÀ A EUROPA EL DECRET CONTRA LES LÍNIES EN VALENCIÀ

Es reunirà amb experts del comité de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries. A més prepara una estratègia legal contra el decret del plurilingüisme

Escola Valenciana ha dibuixat una estratègia en tres direccions en la defensa d’un model educatiu plurilingüe en valencià basada en tres eixos centrals: mobilització, acció legal i relacions institucionals.

Pel que fa a les relacions institucionals, l’entitat cívica traslladarà al Consell d’Europa l’intent del Consell de suprimir les línies en valencià. En concret, Escola Valenciana es reunirà demà a València amb experts del comité de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, que ja ha reiterat el seu aval al model educatiu d’immersió lingüística en valencià com el més eficient per a la formació lingüística dels alumnes-

En aquest sentit, dies després de l’anunci del exconseller Alejandro Font de Mora, el Consell d’Europa i Escola Valenciana van establir una reunió per informar de l’intent de canvi de marc legal en el sistema educatiu valencià. De fet, Escola Valenciana serà l’encarregada de presentar al·legacions en aquesta matèria a l’informe anual sobre l’estat de les llengües que l’estat espanyol envia anualment a Europa.

Per part de l’organisme europeu assistirà la secretària de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, Simone Klinge, i els membres del comité d’experts de la Carta Europea Vesna Cmic, Alberto López Basaguren i Gabor Kardos.

Escola Valenciana també ha demanat una entrevista amb el nou conseller d’Educació, José Císcar, i a la màxima responsable de política lingüística, la consellera de Cultura, Lola Johnson.

L’entitat cívica ha anunciat, a més, que aquesta setmana té previst reunir-se amb diferents assessors legals per preparar una estratègia jurídica davant un decret que “prohibeix el dret estatutari d’estudiar en valencià”.

Font: El Punt

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s